Myyn itseäni, miten pidän tuotteen kunnossa?

Tämä teksti perustuu löyhästi Enter Business Helsinki Forum -tapahtumassa pitämääni esitykseen, jossa kerroin miten inhoan henkilöbrändäystä, Aku Varamäen aloittamaan keskusteluun FB:n Someduunarit -ryhmässä tässä työssä jaksamisesta, Eddie Boozen hienoon coveriin NOFX:n Lori Meyers -biisistä sekä univajeeseen.

EBH-esitystä tehdessäni mietin että vaikka olenkin aina pitänyt työelämän äärimmäistä yksilöllisyyden ympäri pyörimistä vastenmielisenä, huomasin myös että olen päässyt tästä vastenmielisyydestä yli yhdellä tavalla, ja se on oikeastaan kliseemäisesti sanottuna omien arvojen mukainen toiminta. Paino sanalla toiminta.

Aku Varamäen keskustelunavauksen ytimessä taas on se että koska tätä(kin) työtä tehdään koko persoonalla, on hyvin tärkeä että omasta tuotteesta eli ajatuksista ja aivojen hyvinvoinnista huolehtii juuri itselle sopivalla tavalla.

VÄLIHUOMAUTUS: teen siis kouluttajan työtä, ja myyn itseäni siten että kaikki mitä teen on periaatteessa itseni markkinointia, halusin sitä tai en. Tämäkin teksti on osa sitä, koska jaan sen internetissä ja se voi vaikuttaa johonkin tulevaan työkaveriin, yhteistyökumppaniin, asiakkaaseen, esimieheen tai muuhun vastaavaan henkilöön joko positiivisesti tai negatiivisesti. Sama pätee kaikkiin kohtaamisiin ihmisten kanssa töissä tai vapaalla.

Olen jo pidempään ajatellut että työ ja vapaa-aika sekoittuu, siksi en jaksa miettiä että olenko milloinkin työmoodissa vai vapaamoodissa, koska ensinnäkin eri roolien voimakas miettiminen vie kallisarvoista energiaa ja toisaalta ei kukaan voi tietää mistä itsensä löytää muutaman vuoden päästä.

Kuitenkin, ytimessä on ehkä se että en loppujen lopuksi saa koskaan tietää noita reaktioita, mitä tekemiseni tai tekemättä jättämiseni aiheuttaa. Siksi ajattelen nyt että teen vain sellaisia juttuja blogeihin ja muualle julkiseen tilaan, joita pidän itse tärkeänä. Niistä voi välittyä jotain arvoja tai persoonaa, ja sitten lukija voi ihan rauhassa tehdä omia johtopäätöksiään.

Näin on todennäköisempää että ne, joihin jutut resonoivat, ovat sellaisia, joiden kanssa sitä työtäkin voi tehdä jos nikseen tulee. Mun olisi esim. ihan turha esittää sellaista aggressiivista “SUN PITÄÄ TEHDÄ NÄIN JA NÄIN” -myyntihenkilöä, koska se ei ole mulle millään lailla luontevaa.

Eli, otsikon aiheeseen liittyen olen miettinyt että koska tämä kouluttaminen ja konsultointi on aivotyötä, on todella tärkeää toimia omien arvojen mukaisesti ja olla mahdollisimman selkeä itselleen sen suhteen, koska kaikenlainen stressaaminen aiheen ympärillä vie turhaan energiaa.

Sinänsähän tämä kuulostaa itsestäänselvältä ja vain pidemmältä versiolta “ole oma itsesi” -vinkiltä, mutta tämä ei ollutkaan vinkki vaan lähinnä omien ajatusten keräilyä aiheen tiimoilta. Omalla kohdalla varsinkin tuo EBH -esitysprosessi oli vapauttava kokemus tähän liittyen.

Ja tietysti siihen päälle nämä nukkumiset ja ravinnot ja ulkoilut ja liikunnat, jotka kaikki kyllä tietävät.

“You think I sell my body, I merely sell my time” NOFX, Lori Meyers

Tässä vielä pari hienoa Eddie Boozen tekemää coveria muutenkin hienoista biiseistä.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Myyn itseäni, miten pidän tuotteen kunnossa?

  1. Juurikin tänään keskustelin ystävättäreni kanssa samasta aiheesta. Omien arvojen mukainen toiminta elämässä on tärkeää. Jos se ei miellytä muita, mitä sitten? Ei täällä eletä miellyttääksemme muita, vaan elääksemme ainutlaatuista, omaa elämäämme.

  2. Totta! Helposti vaan välillä unohtuu kun menee klikkausten ja huomion perässä, että ei kannatakaan aina matkia muita vaan etsiä oma polku. Helppo sanoa 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s