Digitaalisen identiteetin sirpaloituminen – blogin herättely

Terve pitkästä aikaa. Kävin tänään internetissä keskusteluja bloggaamiseen liittyen. Keskustelimme eri alustoista kuten LinkedIn ja/tai Medium, sekä omat blogit kuten tämä tässä. Moni miettii että minne oikeastaan kannatta julkaista ja mitä. Olen syksyn mittaan testannut LinkedIniä bloggausalustana ja kirjoitellut sinne oikeastaan samaa juttua kuin mitä tännekin aiemmin.

Tänään sitten moni suositteli kuitenkin tekemään myös “omalle” alustalle, ja onhan siinä toki se pointti että mitäs jos Medium tai LinkedIn tai joku vastaava vetää töpselin irti niin sinne menevät sitten suurella vaivalla rakennetut tekstitkin. Eli päätin sitten että herättelen tämän blogin syysunilta uuteen kukoistukseen. Tervetuloa mukaan!

Digitaalisen identiteetin sirpaloituminen

Ihan vähän aihettakin. Reidar Vasenius piti jokunen vuosi sitten Sometime -tapahtumassa esityksen aivoterveydestä. Aiheena oli usean eri roolin ylläpitäminen sosiaalisessa mediassa. Tämä kirjoituskeskustelu sai miettimään uudelleen tätä aihetta, sillä moni oli sitä mieltä että eri alustoilla on erilaiset yleisöt ja siksi kannattaa julkaista samaakin tekstiä monessa eri paikassa. Reidarin viesti siitä, että monen eri identiteetin ylläpitäminen on äärimmäisen raskasta tuntui kolisevan taas.

Aikamoista taakkaahan se on meille, että ajattelemme monia eri yleisöjä ja monia eri alustoja, vaikka emme jatkuvasti niin kuitenkin alitajuisesti. Uskon että se korostuu tällaisessa työssä, jossa myös ns. viran puolesta on oltava tietoinen eri alustojen toiminnasta ja toisaalta rakennettava ammatillista identiteettiä myös verkkoon. Minkälaiset stressikertoimet se mahtaa aiheuttaa pitkällä tähtäimellä?

Tavoitteeni on että olen ns. sama henkilö sekä livenä että internetissä, ja nämä monet eri kanavat ovat vain sitten keinoja tavoittaa toisia ja kommunikoida alustojen avulla. Se helpottaa sitä jonkin verran että ei tarvitse miettiä että mitä minnekin laittaa.

Mikä kiinnostaa?

Jos luet tätä ja haluat kertoa minkälaiset jutut sinua kiinnostavat täällä, kerro ihmeessä. Tämä on minulle ehkä sellainen ajatusten jäsentelypaikka, teemoina työelämään liittyvät asiat ja digitaalisessa maailmassa eläminen. Kulttuuriblogi elää omaa elämäänsä toisaalla.

Muutama linkki

Ajattelin ensin että olisin vain kylmästi julkaissut täällä uudelleen syksyn mittaan kirjoittamiani tekstejä muualta mutta en tee sitä ainakaan vielä. Sen sijaan linkitän nyt muutaman jutun tähän alle, joita voit käydä lukemassa jos kiinnostaa. Laitan linkin lisäksi pienen yhden lauseen mittaisen kuvauksen ettei sinun tarvitse klikata sikaa säkissä.

Mitä kannattaa huomioida kun järjestää sosiaalisen median koulutusta:

https://www.linkedin.com/pulse/n%C3%A4in-j%C3%A4rjest%C3%A4t-hyv%C3%A4n-somekoulutuksen-marko-suomi?trk=pulse_spock-articles

Mistä tiedät onko sosiaalisen median puuhastelusi tuottanut tuloksia?

https://www.linkedin.com/pulse/asiantuntija-vaikuttaja-tai-hahmo-somessa-marko-suomi?trk=pulse_spock-articles

Ihmiset oppivat eri tahdissa, koulutusta tarvitaan mutta ei kaikilla samanlaista ja samaan aikaan:

https://www.linkedin.com/pulse/suosikkiharhaluuloni-sosiaaliseen-mediaan-liittyen-marko-suomi?trk=pulse_spock-articles

Tässä on kätevät ohjeet siihen miten teet itsestäsi spämmibotin (koska miksipä ei):

View story at Medium.com

Hmm.. ei olekaan Mediumin linkittäminen tänne niin helppoa kuin luulisi..

Deep Work -kirjan oppeja kaaoksen keskellä työskenteleville:

View story at Medium.com

Miten olla älylaitteen orja:

View story at Medium.com

Siinäpä ne, ei niitä nyt niin montaa ollutkaan!

Kuvituskuva

Kuvituskuvana Ouroboros, joka symboloi elämän jatkuvuutta ja ihmisenkin jatkuvaa uudistuskykyä:

img_3699

Loppuun vähän Raiset Fist -orkesterin musiikkia:

Advertisements

5 thoughts on “Digitaalisen identiteetin sirpaloituminen – blogin herättely

  1. Kiva kun bloggasit! Sun blogi on yksi niistä, johon oon kaivannut sisältöjä. Seuraan tätä wp:n kautta, joten uudet tekstit nousee siellä näkyviin. Kirjoita mistä tahansa, sulla on usein hyvin jäsennellyt ajatukset ja virkistävä näkökulma. Tykkään siitä, ettei olla yhden asian ihmisiä.

  2. Kiva tosiaan että kirjoittelet taas tänne! Huomasin nämä tämän vuoden vanhemmat postaukset vasta nyt uusimman kautta (ja sen tämän sivun facebook-linkin kautta), ja oli mukava huomata, että onkin useampi juttu luettavana. Kaikenlainen someen liittyvä asia kiinnostaa, ja tässä erityisesti postauksessa aiheena oleva digitaalinen identiteetti on kiinnostava ilmiö, joten esimerkiksi siihen liittyviä juttuja olisi mukava lukea.

    Kiitos siis blogistasi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s