Twitter vs LinkedIn – taistelu jatkuu

Kyselin eilen Twitterissa ja LinkedIn:ssa ihmisten mielipiteitä siitä kumpi palvelu on heille tärkeämpi. Kysymyksenasettelun järkevyyttä kyseenalaistettiin, ja ihan aiheesta, mutta sinänsä yksinkertaistettu vastakkainasettelu toi esiin ihan mielenkiintoisia tuloksia.

Miksi kyselen tällaista? LinkedIn ja Twitter ovat suosituimpien somepalveluiden joukossa ne eniten asiantuntijoille, myyjille, johtajille ja muille ns. Vakavasti Otettaville Ihmisille profiloituneet kanavat, kun taas esim. Facebook, Instagram ja Snapchat ovat leimautuneet enemmän kevyeen hupailuun (tämä on stereotyyppinen ja mustavalkoinen kärjistys tietenkin). Itse koulutan nimenomaan enemmän ihmisiä tuolla Vakavalla puolella, joten ihmisten suhtautuminen näihin palveluihin kiinnostaa.

Tässä Twitterin vastausten jakauma:

 

LinkedIn:ssä ei ole vastaavaa kätevää nopeaa kyselymoottoria, ja siellä vastauksia tuli vähemmän. Suurin osa vastasi nopeasti “Twitter” mutta se ei avaa koko kuvaa lainkaan. Kuten moni tietää, nämä palvelut eivät näennäisistä samankaltaisuuksistaan huolimatta ole oikeastaan lainkaan rinnakkain verrattavissa.

Vastakkainasettelun sijaan palveluiden parhaiten toimivat käyttötapaukset ovat oleellisia

Mihin ihmiset käyttävät näitä kahta palvelua, mihin ne toimivat parhaiten? Varsinkin LinkedInin suhteen metsää on usein vaikea nähdä puilta, sillä palvelun kehittäjät eivät itse selvästikään ole aina tienneet mihin suuntaan sitä oikein kannattaisi kehittää ja niinpä on roiskittu moneen eri suuntaan. Tässä muutamia käyttötarkoituksia listattuna ihmisten kommenttien perusteella.

Twitter

  • uutisten, aiheiden, median, tapahtumien, kriisien yms nopein seurantakanava
  • verkostoituminen muussakin kuin ammattimielessä
  • joustava ja avoin keskustelualusta, alan keskusteluun osallistuminen
  • omien muualla tehtyjen julkaisujen (blogit, videot yms) levittämisalusta

LinkedIn

  • aina mukana kulkeva CV / käyntikortti
  • CRM – eli tietopankki asiakkaista / prospekteista
  • myyntikanava
  • hyvin toimiva business-henkinen julkaisualusta (LinkedIn Pulsen blogialusta)
  • tiettyjen tiukkaan rajattujen keskustelujen alusta (ryhmät)

Ihan helposti tuostakin yleistävästä listasta huomaa että Twitter on toisenlainen työkalu ja LinkedIn toisenlainen. Onko sinulla listalle lisättävää?

durden

 

Advertisements

2 thoughts on “Twitter vs LinkedIn – taistelu jatkuu

  1. Jotenkin tuntuu siltä, että kyselyysi vastanneet vain mieltävät Twitterin jotenkin henkilökohtaisemmaksi kuin Linkedinin (kuten minä), en tiedä olenko oikeilla jäljillä… Itselle Linkedin on tärkeä osa nimenomaan ylläpitää ammatillista verkostoa, mutta sen käytettävyys viestintäkanavana on jäänyt varjoon. Kun en kirjoita blogitekstejä, käyn vain satunnaisesti katsomassa, mitä ajankohtaista verkostoni ihmiset ovat jakaneet, ajatelleet, kirjoittaneet. Ps. Oli muuten ärsyttävä tuo postauksesi, en olisi muuten tullut blogisi puolelle, jos en olisi ollut kiinnostunut nimenomaan kysymyksestäsi. 😀 Miksi julkaista Pulsen kautta mitään tuollaista, mieluummin jaat sen verkostollesi suoraan Linkedin feediin. Jooko? 😀 Hauskaa vappua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s