Rakastin To-Do -listani kuoliaaksi #tuottavuus #tietotyö

Rakastin To-Do -listoja, platonisesti mutta kuitenkin. Aiemmin käytin iOS:n omaa eri laitteisiin synkkautuvaa listaa, jonne kirjasin kaikki asiat, jotka pitää hoitaa. Talvella löysin Wunderlistin ja rakkaus muuttui turhankin kuumaksi. Listoillani oli valtavasti tavaraa, ja toisaalta kalenterini oli täynnä.

Kumpikin paikka oli siis täynnä asioita, joita pitää hoitaa, paikkoja, jonne mennä. Miten priorisoida? “Ei mitenkään” on itsestäänselvä vastaus. Olin kuvitellut että käytän aikaani tehokkaasti kun pidin kalenterin ns. aisoissa ja kuitenkin huijasin itseäni tunkemalla To-Do -listan siinä rinnalla täyteen aikataulutettuja tehtäviä. Koin olevani “tehokas” (tehokkuuden illuusiosta voisi kirjoittaa useitakin bloggauksia) kun klikkailin asioita tehdyksi. Olivatko ne kuitenkaan niitä tärkeitä tehtäviä, joihin kannatti oikeasti käyttää aikaa, vai oliko klikkailu vain sijaistoimintaa?

Luin jostain netistä jotain ja se muutti elämäni

Tätä jatkui jonkin aikaa kunnes luin netistä artikkelin, jonka linkki on alla. Luen paljon tuollaisia Life-Hack -tyyppisiä artikkeleita ja ohitan ne olankohautuksella mutta tämä kolahti, koska tuskailin juurikin jatkuvasti rakkaudesta paisuvat To-Do listan ja liitoksistaan natisevan kalenterin kanssa. Näiden rinnalla on tietysti se vilkkuvat ja hälyttävät somepalvelut sekä vanha kunnon sähköposti.

Päätin että en jaksa jatkaa tätä Pahaa Romanssia. Tapoin To-Do -listani julmasti, siirsin oikeasti tärkeät asiat kalenteriin ja turhat (näitä oli paljon) poistin. Jätin tallelle ainoastaan kategoriaan “tämä voisi olla hyvä idea” kuuluvat jutut.

Toisin sanoen, kalenteri on nyt se ykköspaikka priorisoida asioita ja listasta tuli Idealista. Se on rakas mutta ei tuhoisalla tavalla, sinne voi laittaa kirjavinkit ja ideat koulutuksiin ja vastaavat, asiat joilla ei ole deadlinea mutta jotka haluan saada pois mielen päältä kummittelemasta. Samassa yhteydessä otin sellaisen linjan kalenteriin että en tunge sinne mitä sattuu vaan prioriteetiltään korkealla olevat asiat ja loput jätän julmasti sivuun.

Elämä hymyilee. Eläköön Idealista, levätköön rauhassa To-Do -lista!

Tässä se linkki sinne juttuun internetissä:

http://www.inc.com/jessica-stillman/why-the-super-successful-don-t-use-to-do-lists.html

IMG_0005

Kuva ei liity tapaukseen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s