Nämä kuumat vinkit tehostavat työtäsi #tehokkuus #työelämä

On harvinaista törmätä hyvään artikkeliin työn tehokkuuden parantamisesta. Yleensä joko harhaisesti kehotetaan hallitsemaan aikaa erilaisilla kikoilla tai sitten kaupataan sovelluksia. Tässä alla olevassa artikkelissta on sen sijaan IHMISEN kannalta toimivia vinkkejä. Tiivistin artikkelin vinkit hienoon mindmappiin, itse jutun voit lukea linkin kautta.

Screen Shot 2016-01-08 at 07.09.41

Tykkään näistä vinkeistä koska ne perustuvat seuraaviin kiistattomiin faktoihin:

  • ihminen ei ole robotti
  • aika on rajallista, ja sitä ei voi hallita (se kuluu nytkin vaikka omaan kalenteriin oli merkitty jotain ihan muuta kuin tämän tekstin lukemista!)
  • omaa keskittymistään sen sijaan voi hallita
  • keskittyminen ja siihen käytettävä energia on rajallinen ja kuluva luonnonvara
  • energian määrä vaihtelee tuntien, viikkojen ja kuukausien aikana voimakkaasti
  • kaikessa on yksilöllisiä eroja
  • ihminen ei ole robotti (tämä tuli kahteen kertaan tarkoituksella)
  • mikään vinkki tai kikka ei toimi aina ja kaikilla

EDIT: Näissä kaikissa tällaisissa yksinkertaistetuissa listoissa on toki sekin kiistaton fakta, että mikään maailman paraskaan vinkki ei vaan aina onnistu. Eli armeliaisuutta peliin, ja sietämistä sille että elämä on usein kaoottista, epävarmaa ja joskus äärimmäisen kiireistä. Tulee vastaan asioita, jotka vaan pitää priorisoida kaiken yli tai tulee jotain sellaista joka kuvainnollisesti iskee ilmat pihalle koko elämäntilanteesta. Kaikkea ei vaan saa haltuun vaikka lukisi kaikki vinkkilistat ja kävisi kaikki kurssit ja muuttaisi autiolle saarelle meditoimaan.

http://uk.businessinsider.com/7-secrets-to-being-insanely-productive-2016-1?r=US&IR=T

P.S. Omalla kohdalla tällaisten rennompien työhön suhtautumisen tapoja on yllättävän hankala toteuttaa ja jopa joskus hyväksyä, vaikka intuitiivisesti tiedän että niissä on järkeä. Olen sitä sukupolvea, joka on koulussa kasvatettu ihannoimaan kovaa suorittamista sekä tavoittelua menemään johonkin isoon firmaan tekemään elämän pituinen ura. Kesken oman työelämän, murros on kuitenkin tapahtunut ja olen käytännössä aina tehnyt työtä hyvin joustavissa ja edistyksellisissä ja epävarmoissa ympäristöissä. Silti, usein huomaan että tehdasmallin opit puskevat jostain läpi ja tulee ristiriitaisia tilanteita: tiedän esim. että tietyn aikamäärän jälkeen ruudun tuijottaminen ei ole enää “tehokasta” mutta silti katson kelloa enemmin kuin sitä mitä oikeasti saan aikaiseksi. Tai jostain perityistä(?) arvoista puskee läpi kärsimyksen ihannointi ja sen asenteen että töissä ei voi olla kivaa, vaikka tiedän kokemuksestakin että hyvässä ja hauskassa ilmapiirissä asiat hoituvat paremmin. Esimerkkejä on loputtomasti.Varmaan monelle tuttua?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s