Mikä on sometoiveesi vuodelle 2016?

En listaa ennustuksia, koska elämä on kaaosta ja arvailu on tylsää. Sen sijaan tässä muutava vieno toive liittyen sosiaaliseen mediaan.

  1. Toivoisin että “somettaminen” unohdettaisin terminä. Mitä se edes tarkoittaa? Sitä että ollaan jossain palvelussa tuuttaamassa sisältöjä? Eikö kyse ole viestinnästä tai läsnäolosta tai vastaavasta?
  2. Toivon hartaasti kanavahehkutuksen laantumista. Esim. katsoin juuri yhden hyvän ja informatiivisen haastatteluformaattiin tehdyn Periscope -lähetyksen. Se olisi toiminut ihan missä kanavassa tahansa, sillä haastattelu kulki mukavasti tietyn joustavan käsikirjoituksen mukaan, ja mukana oli suoran lähetyksen dynaamisuutta. Silti, pointti ei ollut se että ollaan Periscopessa vaan se itse asia siellä taustalla, eli SISÄLTÖ
  3. Toivon lisää heittäytymistä olemaan aktiivisesti läsnä, kuten Anssi Kela. Hän on läsnä, on saatavilla, kokeilee ja on inhimillinen kanavasta riippumatta. Ja tämä toive koskee etenkin ns. asiantuntijoita tai työntekijälähettiläitä tai keitä tahansa organisaatioiden edustajia. Kaikkien ei toki tarvitse soittaa kellarissa kitaraa vaan läsnäoloa voi toteuttaa omalla tavallaan.

Kerro sinä mikä on oma toiveesi?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s