Aika on ajanut sometaukojen ohi? #somefi

Muutamia vuosia sitten oli jonkinlainen trendi julistaa äänekkäästi somessa lähtevänsä sometauolle. Tämä taitaa olla jo mennyttä maailmaa, sillä kaikesta tästä eri palveluiden välityksellä tapahtuvasta kommunikaatiosta on tullut vain arkista kommunikaatiota eri palveluiden välityksellä. Ei kai kukaan pidä taukoa tervehtimisestäkään?

Sen sijaan, jos haluaa pidemmällä tähtäimellä rauhallisempaa suhdetta erilaisiin palveluihin, voi tehdä seuraavia pysyviä tai vähemmän pysyviä muutoksia:

Ilmoitusten säätäminen

Onko oikeasti pakko saada reaaliaikainen ilmoitus puhelimeen kun joku jossain aloittaa Periscope -lähetyksen? Onko välttämätöntä nähdä se punaisella merkitty numero jokaisen palvelun kohdalla, joka aiheuttaa välittömän tarkistamisen tarpeen? Jos ei, ilmoitusasetuksia voi säätää vähemmän häiritseviksi.

Verkostojen siivoaminen

Aina välillä voi olla että omiin verkostoihin eri palveluissa on kertynyt jotain sellaista, josta haluaa eroon. Tässä pari linkkiä siivouksen tueksi.

Facebook: https://www.facebook.com/help/301707886595168/

LinkedIn: https://help.linkedin.com/app/answers/detail/a_id/49/~/removing-a-connection

Twitter: ei omaa palvelua mutta kokeile vaikka unfollowers.com niin saat karsittua seurattavia erilaisilla kriteereilla.

Hyvän lisäämisen periaate

Ruokavalioskenessä, ja siellä niissä viisaissa piireissä, on ollut jo aikoja tällainen “hyvän lisäämisen periaate” vallalla. Kyse on siitä, että “pahojen” asioiden rajoittamisen ja kieltäytymisen sijaan otetaankin enemmän hyviä asioita lautaselle ja priorisoidaan niitä sekä siirretään fokus niihin. Jos esim. ennen lautasen täytti suklaa niin nyt otetaan marjoja siihen mukaan sen verran että suklaalta jää tilaa pois. Tai, sen sijaan että lasketaan kuinka monta tuntia tuli katsottua näyttöä, otetaan ohjelmaan ulkoilua ja lasketaan sitä.

Samaa voi toteuttaa somepalveluissa ainakin kahdella tavalla:

  1. tee jotain muuta mielenkiintoista enemmän, somelle jää vähemmän aikaa
  2. “mitä minä tuon tälle kentälle kun ilmestyn paikalle” -ajattelu: jos haluat nähdä mielenkiintoista sisältöä tai keskustella tietystä aiheesta, niin tuota ja keskustele, älä vain vaadi “somelta” tai “joiltakin” sitä
  3. seuraa vain sellaisia lähteitä, jotka antavat sinulle sitä mitä olet somesta hakemassa.

Mukavaa joulun aikaa kaikille!

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s