Millainen on “hyvä” somepersoona? #somefi

Snapchatiin tutustumisen myötä olen miettinyt mitä eroa ja mitä yhdistäviä tekijöitä hyvällä snäppääjällä on hyvän bloggaajan, instaajan, podcastaajan jne. kanssa.Tässä lyhyt lista, haasta ja väitä vastaan:

  • fokus: hyvä tekijä keskittyy asiaansa, olisi se sitten tietotyö, muoti, kirjat, sarkastinen tajunnanvirta – kuulijat/katsojat/lukijat tietävät mitä odottaa. Tämä ei tarkoita etteikö pääfokuksesta voisi poiketa välillä reilustikin, enemmänkin sitä että fokuksen kohde on ihmistä aidosti kiinnostava ja siksi hän keskittyy siihen.
  • “aitous” ja välittömyys: hyvä sometekijä on persoonansa kanssa sillä tavalla sinut, että uskaltaa asettua omana itsenään muiden eteen kertomaan asioita eri kanavien kautta, siitä loppujen lopuksi on kuitenkin kyse, ei formaatista tai kanavasta. Hyvä tekijä osaa rajata sopivasti yksityiset asiat sivuun mutta kuitenkin tuoda sen verran inhimillisyyttään peliin että tuotantoon pystyy samaistumaan eikä se jää liian etäiseksi.
  • dialogi ja nopea reagointi: hyvä tekijä on kontaktissa jatkuvasti yleisönsä kanssa eikä kaihda mitään keinoja sen saavuttamiseksi. Hän vastaa kommentteihin nopeasti ja luontevasti ilman turhaa jäykistelyä. Tulee tunne että tässähän keskustelee vanhan tutun kanssa eikä jonkun kiiltokuvan tai etäisen norsunluutornissa asuvan hahmon kanssa.
  • ennakkoluulottomuus formaattien ja kanavien suhteen: hyvä tekijä on mielestäni valmis kokeilemaan eri kanavia, ja jopa siirtymään niihin jos ne palvelevat olennaisen tarinan kertomista. Hän ei julista jonkin tietyn alustan ylivertaisuutta vaan keskittyy siihen miten voi olla kontaktissa muiden kanssa oman asiansa kautta (eli mikä palvelee tavoitteita). Hyvä tekijä pystyy luontevasti ja vaivattomasti tuottamaan sisältöjä useisiin eri kanaviin koska ymmärtää niiden luonteiden erot ja tietää mikä niissä toimii ja mikä ei.

Mitä mieltä olet näistä? Tunnistatko tällaisia hyviä somehahmoja?

Toimintajärjestelmä

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s