Tunne historia mutta älä huku nostalgiaan – mitä Apped, Voltaire ja CMX opettavat?

Tällä viikolla internetissä on tullut vastaan paljon kaikkea. Suomenkielisistä jutuista mieleen jäivät Peter Lindbergin postaus Sulavan joulukalenteriin sekä Rumba.fi:n CMX -haastattelu.

Molemmissa pyöritään samojen teemojen ympärille: miten tärkeää on tuntea historiansa mutta mennä jatkuvasti eteenpäin uutta kokeillen. Ja se miten vähän asiat muuttuvat.

Esim. Voltairen tekstit ovat edelleen ajankohtaisia (lue heti Candide!) ja CMX:n Kolmikärjen tekstit edelleen mielenkiintoisia. Miksi? Koska niitä ei ole tehty räätälöityinä tiettyyn hetkelliseen trendiin vaan yleisinhimilliseen kokemukseen.

Näistä jutuista tulee allekirjoittaneelle hyvä mieli. En osaa sen enempää sanoa, suosittelen lukemaan. Lopussa on vielä Raised Fist -video.

Ketteryys on aivolaji:

“Tämä oli hyvä muistutus siitä, että vaikka kaikki muu tuntuu muuttuvan, ihmisten ajatukset ja ajattelu ovat pysyneet suurelta osin samana. Tämän hetken trendikkäät aiheet ovatkin jossain muodossa olleet olemassa jo tuhansia vuosia; Ciceron tai Aristoteleen retoriikka sisältää samoja ajatuksia, joita SOME –kouluttajat tuovat esiin esimerkiksi henkilöbrändäyksestä ja tunteisiin vetoamisesta.”

http://www.sulava.com/2015/12/ketteryys-on-aivolaji/

Mikään ei kestä ikuisesti paitsi ehkä CMX:

“”Olet tuossa epänostalgisuudessa ihan oikeassa. Onhan se hassua katsoa televisiosta, kun jotkut tutut bändit tekevät comebackia. Sitä ajattelee, että ai joo, nuohan lopettivat kymmenen vuotta sitten. Me emme, mutta niillä on oma telkkariohjelma. Onko se nyt sitten reilua?” Yrjänä sanoo ja nauraa.”
http://www.rumba.fi/premium/mikaan-ei-kesta-ikuisesti-paitsi-ehka-cmx/

https://www.youtube.com/watch?v=ieKYcmXUswY

Screen Shot 2015-12-05 at 14.47.43

Bonuslinkki – Adelen Hello ja elokuvakollaasi:

http://m.noisey.vice.com/en_uk/blog/adeles-hello-remixed-with-movies?utm_source=tcpfbus

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s