Striimaus on enää vain sisällöstä kiinni #periscope #blab

Kirjoittelin joskus esihistoriallisella ajalle, eli tarkemmin 2013 vuoden keväällä, ohjeita blogiini siitä, miten voi tehdä livevideohaastattelun Google+:n avulla. Teinkin niitä muutamia blogiin julkaistavaksi, oli hauskaa mutta olihan se tekninen toteutus aika kovan säädön takana. Katso vaikka ohjeet postauksen alkta ja vertaa siihen miten helppoa livelähetys ja jopa haastattelu tai paneeli on tehdä Periscopella ja Blab:lla.

Se ei ole muuttunut mihinkään että sisältö on toki se tärkein juttu?

Tulevia koulutuksia varten olen muutenkin kaivellut mobiilistriimauksen lyhyttä historiaa. Ensimmäinen aalto sovellusten suhteen (Bambuser, Livestream, uStream) oli 2007, ja tavallaan sen potentiaali realisoitui oikeastaan vasta arabikevään myötä 2011, kun näimme mellakoita livenä osallistujien näkökulmasta toiselta puolen maailmaa.

Nyt elämme toista vaihetta, tänä vuonna on syntynyt useita tekijöitä (Periscope, Blab, Meerkat jne) ja niiden potentiaali on vielä täysin auki.

Se jäi mietityttämään että onko tosiaan niin, että Windows Phone:illa ei onnistu livelähettäminen vieläkään esim. näillä edellämainituilla sovelluksilla? Katsominen mobiiliselaimen avulla saattaa joissain palveluissa kyllä onnistua.

Palataan asiaan Periscopessa, Blab:ssa tai vaikka Snapchatissa (vaikka se ei striimausta varsinaisesti olekaan)! Olen kaikissa tunnuksella markosuomi

Ja tässä se wanha ohje:

“Ihan ennen tekniikkaa, tarvitset halun tehdä livehaastattelun ja julkaista sen välittömästi, ilman editointia (kukapa ei haluaisi!). Ja niin, toki tarvitset sen henkilön, jonka kanssa aiot jutella. Ja ehkä jotain ideaa aiheista. Joka tapauksessa, kun nämä ns. perusasiat ovat kunnossa, tässä alla kuvattu tekniikka:

  1. tarvitset Youtube -tilin ja Google+ -tilin (sinun ei tarvitse välttämättä olla siellä aktiivinen, kunhan teet tilin) ja tietokoneen, jossa on web-kamera ja mikrofoni (nykyisin myytävissä on varmaan kaikissa). Ja tietty nettiyhteys.
  2. sovi kaverin tai supergurun kanssa haastisaika. Hän voi olla missä tahansa päin maailmaa, kunhan hänelläkin on tuon ykköskohdan asiat kunnossa. Paitsi että hän ei tarvitse omaa Youtube -tiliä. Guruja voi olla samaan aikaan eri puolilta 9 kpl!
  3. perusta klikkaamalla Hangout Google+:ssa, laita rasti ruutuun ”enable hangout on air” ja kutsu kaverisi / gurusi mukaan
    –> tästä seuraa se, että samalla kun keskustelette, video näkyy livenä sekä Google+ palvelussa että se menee suoraan tilillesi Youtubeen. Ja parasta on tietysti se, että kun saat samantien sen Youtube -osoitteen, voit upottaa sen blogiisi heti, jolloin blogisi sadat ja tuhannet lukijat näkevät videon samantien. Ja se jää tietysti talteen.

HUOM! Tietetenkään tämä kuvio ei rajoita asiaa haastatteluun. Voit tehdä vaikka webinaarin jostain aiheesta tai pistää pystyyn paneelikeskustelun tai pitää jonkun avoimen kyselytunnin. Käytä mielikuvitustasi!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s