Kirjavinkkaaja, mikset vinkkaa Snapchatilla? #kirjasto #snapchatfi #kirja

Kirjavinkkaus on hienoa toimintaa, jota aina välillä saa kirjastoista. Olen itse käynyt useamman kerran “vinkattavana” ja aina on löytynyt joku uusi kirja.

Jos joku ei tiedä mitä kirjavinkkausta tarkoittaa niin se on sitä että vinkkaaja (usein kirjaston henkilö mutta voi olla toki kuka tahansa ihminen) kertoo toiselle lyhyesti omin sanoin miksi joku kirja on hänen mielestään lukemisen arvoinen. Kohdehenkilö voi näin saada sellaisen kirjan itselleen, jota ei ole muuten koskaan itse hyllystä noukkinut. Eli aivan loistava tapa laskea kynnystä lukea jotain itselle uutta.

Tätä toimintaa tuetaan jo verkon avulla, on blogeja ja muita sivustoja, joissa vinkkejä on. Tuli muutaman oman kirjavinkkauskokeilun jälkeen että Snapchatilla voisi ihan hyvin tukea tätä kevyellä ja uusia yleisöjä potentiaalisesti saavuttavalla tavalla.

  • kirjavinkkauksesta voisi blogitekstin lisäksi julkaisupäivänä tehdä lyhyen Snapchat -videosarjan, jossa olisi tekstiä tukevaa juttua (esim. itse tein omaan Snapchattiin juuri pätkän, jossa oli tämän bloggauksen sisältä lyhyemmin, voit käydä haluessasi katsomassa)
  • Snapchatilla voisi myös kysellä etukäteen teemoja, joista ihmiset kaipaavat vinkkejä
  • voisi olla myös vaikka kerran viikossa kirjaston tilillä säännöllisesti tuleva vinkkaus jostain ihan random -kirjasta, tai yleisön toivomasta

Mikään ei estä kustantamoja tai kirjakauppoja tai jopa kirjailijoita tekemään tätä samaa kokeilua. Mikset testaa jo samantien?

WP_20141013_20_31_46_Pro


One thought on “Kirjavinkkaaja, mikset vinkkaa Snapchatilla? #kirjasto #snapchatfi #kirja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s