Kuoleva formaatti + vastasyntynyt formaatti = ? #snapchatfi #kirja #turkka2015

Kulttuurin yhdistävä voima on hätkähdyttävä. Viime syksynä sain kollegalta vinkin tutustua Jouko Turkan legandaariseen (en tiennyt vielä silloin että se on legendaarinen) Aiheita -kirjaan. Luin sen ja vaikutuin: tässä kirja, joka kannattaa lukea jos tekee luovaa työtä, koska siinä käsitellään uskomattoman tarkasti sitä miten mieli toimii ideoiden syntyessä hauskojen tarinanpätkien avulla. Hyvin ajankohtainen, hyvin omaksuttava digiajan vauhdin turruttamille aivoille ja hyvin virkistävä kirja.

No, joka tapauksessa, mainitsin blogissani tai twitterissa kirjan, ja siihen tarttui eräs henkilö (jolle Aiheita oli jo tuttu), jonka kanssa myöhemmin tutustuimme ja tapasimme. Meillä oli jopa haaste käynnissä että yritämme somen keinoin saada muitakin alan ihmisiä haastettua lukemaan Aiheita. Kiinnostusta esiintyi jonkin verran.

Sitten tuli Snapchat kuvioon mukaan, aloin sitä huvikseni testaamaan kesällä ja nyt syksymmällä heitin sinne muutaman jutun Aiheita -kirjasta. Useampi ihminen tarttui siihen ja ilmoitti joko lukeneensta tai nyt sitten aikovansa lukea sen näiden lyhyiden videoavausten perusteella. Aikamoista.

Kirja on hidas ja vanha formaatti ja Snapchat on uusi ja nopea, joten ne eivät tunnu oikein sopivan yhteen. Niiden yhdistäminen tuntuu typerältä ja hullulta. Siitä sainkin itselleni idean ja kätevästi suunnan tämän uuden välineen hyödyntämiseen. Se oli mukava oivallus sillä en koe ihan omakseni sellaista elämäjulkaisemista, vaan mieluummin puhun jostain aiheista (tai Aiheista).

Eli, julkaisen Snapchatissa pieniä pätkiä eri kirjoista, joista pidän tai jotka ovat tehneet vaikutuksen. Näin pääsen yhdistämään sekä rakkauden lukemiseen ja kirjoihin  että uteliaisuuden uutta viestintävälineistöä kohtaan! Win Win! Ja lisävoittoa vielä jos joku innostuu joskus kertomaan omia kirjakokemuksiaan takaisin tai lukemaan jonkun kirjan.

Jos siis tuollaiset kirjajutut kiinnostavat niin seuraa Snapchatissa nimimerkkiä markosuomi . Jos ei niin seuraa jotain muuta.

P.S. en usko että kirja (edes analoginen kirja) on kuolemassa mihinkään. Ehkä sitten kun ekirjoja voi oikeasti kätevästi lainata toisille?

karisman

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s