Työ, inspiraatio ja Gogol Bordello

Järkivalinta.fi listasi 30 inspiroivinta suomalaista yritysmaailman blogia ja pääsin mukaan, mikä tuntuu hienolta, kiitos siitä!

 

Suomen yritysmaailman inspiroivimmat blogit
He kysyivät osana listaa bloggaajilta että mikä siinä työelämässä nyt niin inspiroi? Oma vastaukseni oli lyhyt ja hieman tylsä mutta ajattelin tässä nyt sitä vapaamuotoisesti laajentaa tai terävöittää.  Tässä siis se alkuperäinen:

 

“Inspiroidun oppimisesta, uusia ratkaisuja rohkeasti kokeilevista ihmisistä ja kohtaamisista.”

 

Jos näitä kolmea kohtaa tarkastelee edes ylimalkaisesti, huomaa että yhdistävä tekijä näissä on: ihmiset. Työni konsulttina ja kouluttajana on pohjimmiltaan sitä että kohtaan ihmisiä ja yhdessä pyrimme saamaan sosiaalisen median ratkaisuista enemmän hyötyä ja iloa irti. Se jos mikä on mielenkiintoista! Ratkaisut ovat pohjimmiltaan digitaalisia mutta oleellista on se miten ihmiset näiden kautta pystyvät olemaan monipuolisemmin kontaktissa toisiinsa. Eli aika hauskasti yhdistyy viestintä ja teknologia ja miten se monilla tavoilla ihmiset keksivät tätä kaikkea hyödyntää.

 

Tämän blogin idea on ollut alusta olla asti sellainen vapaamuotoinen tapa käsitellä aiheita, jotka sivuavat jollain tavalla työtä tai viestintää tai sosiaalista mediaa tai hyvinvointia. Lisäksi minulla on toinen, ei niin hirveän salainen agenda: pyrin edistämään kulttuuria ja ennen kaikkea lukemista eri keinoin. Ihan vaan siksi että uskon sen parantavan elämänlaatua kautta linjan.

 

Siksi teen kirjavinkkausta täällä ja Instagramissa ja Snapchatissa (monikanavaisuus, beibi!) ja haastattelen alan tyyppejä satunnaisesti. Pidän siitä miten taiteen keinoin voidaan päästä ihmettelemään elämää monipuolisemmin kuin esim. bisnesblogien kautta, vaikka näilläkin on oma paikkansa. Ja toisaalta hirveän tarkka rajanveto eri blogimuotojen välille on enemmänkin rajoittavaa kuin hyödyllistä.

 

Itse asiassa olen vakuuttunut siitä, että jos haluaa olla hyvä kirjoittaja tai yleensäkin stimuloida luovuuttaan, olisi hyvä seurata erilaisia blogeja, lukea erilaisia kirjoja ja muutenkin olla avoin erilaisille ilmaisumuodoille. Siksi esimerkiksi suosittelen kaikille luovaa työtä tekeville Turkan Aiheita -kirjaa.

 

Juhlistaakseni vielä iloista listasijoitusta, laitan tähän elämäniloa täynnä oleva Gogol Bordellon videon, suosittelen kuuntelemaan kovalla ja mahdollisuuksien mukaan liikkumaan rytmikkäästi musiikin tahdissa. Pidän tavasta millä orkesteri yhdistelee eri kulttuurien musiikkityylejä vauhdikkaaksi kokonaisuudeksi. Jotain tuollaista iloista, rosoista ja rohkeaa heittäytymistä on kiva nähdä myös aina välillä työelämässä! Kannattaa tsekata myös esim. Puda Vida Conspiracy -levy.

 

Koko Järkivalinnan lista täällä, käykää tsekkaamassa ja laittakaa blogit Feedlyssä tilaukseen:

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s