Taistelu hälinää vastaan: Pomodoro + Propaganhdi tai Bach #intervallityö

Miten keskittyä tämän päivän hälinän keskellä? Mailit, puhelut, some-ilmoitukset ja muut surinat häiritsevät jatkuvasti sekä lisäksi avokonttorin tai kahvilan taustahälinästä nousee aina esille joku ylimääräinen ääni.

Ratkaisu: Pomodoro

Olen hehkuttanut Pomodoroa aikaisemminkin mutta vain koska se toimii. Huono puoli siinä on että se toimii vain kun sitä käyttää. Itse käytän sitä kun teen koulutusmateriaaleja tai kirjoitan yms.

Miten Pomodoro siis toimii? Siten, että teet 25min töitä jonkun asian eteen keskittyneenä vain siihen yhteen asiaan, sitten pidät tauon. Ja teet uudelleen niin monta kertaa kunnes riittää. Kyse on siis intervallityöstä.

Pomodoron apuvälineet

Teoriassa Pomodoro ei vaadi muuta kuin jonkinlaisen kellon, joka hälyttää kun aika on kulunut. Keittiön munakello käy, tai vaihtoehtoisesti Mac:lle esim. saa ihan Pomodoro Timer -nimisen sovelluksen:

Screen Shot 2015-10-06 at 12.30.05

Kellon lisäksi saatat tarvita kuulokkeet, jolla kuunnella musiikkia tuon jakson ajan. Tämä silloin, jos haluat / tarvitset musiikkia auttamaan keskittymistä tai blokkaamaan häiritseviä taustaääniä.

Musiikin vaihtoehdot

Musiikkivaihtoehtoja suosittelen valitsemaan ns. upperit -kategoriasta. Tämä vaatisi ehkä hieman lisää selvennystä mutta lyhyesti musiikkia voi jakaa uppereihin ja downereihin, kuten Elviksen käyttämiä lääkkeitäkin.

(Upperit ovat energisoivia kappaleita, joihin voidaan lukea esim. Glenn Gouldin soittamat Bachin Goldberg -variaatiota, tai Propagandhin mikä tahansa levy Today’s Empires, Tomorrow’s Ashes:n ajalta tai sen jälkeen. On tietenkin yksilöllistä mikä kullekin toimii energisoivasti.

Downerehin kuuluu kaikki vireystasoa laskeva tai muuten epätoivoinen  musiikki, kuten black metal tai suomalainen iskelmä. )

Toisin sanoen, Spotify Premium -tilaus auttaa tässä huomattavasti, niin musiikkitulva on taattu. Jotkut tykkäävät käyttää ns. white noisea taustaäänenä, kannattaa testata jos vaikka toimii.

Mukavaa intervallityötä!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s