“Alan” tapahtumat ja “uusi” tieto #mvv2015

Pari ajatusta ensimmäisen #mvv2015 -päivän jälkeen. Itselleni jäi esityksistä kohokohdaksi Pekka Mattilan puheenvuoro, vaikka sen aihe ei ihan suoraan koskettanut omaa tekemistä juuri nyt. Se jäi mieleen siksi että esiintyjä nosti esiin alan kliseitä ja kritisoi niitä sekä katsoi asioita monelta kantilta. Lisäksi Pekalla oli todella vahva lavapresenssi ja viljeli jatkuvasti älykästä huumoria. Loistavaa kertakaikkiaan!

Toinen mielenkiintoinen oli blogibarometrin julkistus, jossa käytiin läpi mm. sitä miten yksittäiset mediapersoonat eivät ehkä enää ole “vain” bloggaajia, vloggaajia, tubettajia tai vastaavia kanavaperäisiä nimityksiä, vaan yksinkertaisesti mediamaisesti aiheeseen tai itseensä liittyvän sisällön tuottajia. Eikä kyse ole sinänsä ihan uudesta asiasta, vaan yksinkertaisesti kehityksestä, joka on jo usean vuoden ajan ollut näkyvissä. En tiedä mikä sitten on nimi tällaiselle henkilölle, joka tavoitteellisesti julkaisee kuin media mutta on silti tavallaan ihminen?

Tapasin  paljon tuttuja ja uusia tuttavuuksia, mikä on näiden tapahtumien suola. Ehkä teemoitettua verkostoitumista olisi hyvä saada tällaiseen tapahtumaan enemmmän, ettei aika menisi vain kuunnellessa yksittäisiä ihmisiä?

Otsikon uudesta tiedosta tulee mieleen tällaista: moni paikalla ollut ja verkossa tunnistetta seuraava kritisoi sitä, että tapahtumassa ei tule tarpeeksi uutta tietoa. Voi kysyä onko se edes mahdollista? Emmekö me olisi tavallaan epäonnistuneet alan aktiivisina seuraajina, jos yhtäkkiä jonkun seminaarin lavalta kaadettaisiin meille jotain ihan uutta tietoa, joka yllättäisi meidät täysin?

Tässä vielä aiheeseen liittyvä kaavio (ihan itse piirsin monta vuotta sitten jonkun toisen idean pohjalta):

 

asenne-info

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s