Haluatko opetella koodaamaan? Hyödynnä IFTTT:tä heti

Mistä koodaamisessa pohjimmiltaan on kysymys? Siinä laitetaan tyhmät ja tahdottomat asiat reagoimaan johonkin mitä ympäristössä tapahtuu. Esim. kun painan näppäimistöllä näppäimiä, tekstiä ilmestyy ruudulle. Kun klikkailen pari kertaa niin koko tämä teksti ilmestyy internettiin teidän kaikkien iloksi.

Olen itse “koodannut” IFTTT:n avulla vielä sellaisen lisän, että kun WordPress onnistuneesti julkaisee tämän tekstin, se mene myös taustalla automaattisesti Bufferin jonoon, ja sitä kautta Twitteriin hieman myöhemmin uudelleen.

Eli, joku on ohjeistanut tyhmiä systeemejä toimimaan näin tietyissä tilanteissa. Tätä on koodaus pohjimmiltaan. Kun mennään sitten pintaa syvemmälle, löytyy ohjelmointikieliä ja niistä kaikkia yksityiskohtia. Olen itse koodannut työkseni 1999-2008 ja senkin jälkeen satunnaisesti eri kielillä. Siitä on ollut paljon hyötyä myöhemmässäkin työssä mutta lähinnä periaatteiden ymmärtämisen tasolla.

Mielestäni kenenkään ei siis ole pakko lähteä kielien kanssa säätämään mutta yleiset periaatteet on tärkeä ymmärtää jos on “netissä” töissä. Miten siihen voisi päästä? No, kokeile IFTTT -palvelua. Sopii erityisen hyvin niille, joita teknologia ns. konepellin alla ei voisi vähempää kiinnostaa.

IFTTT:ssä kerrotaan taustasysteemille, esimerkiksi näin: kun lisään jonkun twiitin suosikiksi, tee siitä merkintä mun Evernoten muistikirjaan tämän nimiselle sivulle. Hyvin yksinkertaista. Kun jotain tapahtuu jossain palvelussa, tee jotain tässä ja tässä palvelussa.

Kokeile samantien!

Koodaamisen ymmärtäminen ei tietenkään ratkaise kaikkia maailman ongelmia. Se on loppujen lopuksi äärimmäisen loogista toimintaa, ja toimii siis kun puhutaan koneista ja typeristä systeemeistä, joilla ei ole tunteita. Heti kun ollaan tekemisissä ihmisten kanssa, kaikki muuttuu paljon monimutkaisemmaksi 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s