Videot ja ikäkriisit – lopettakaa stressaaminen

Tänäkin vuonna, kuten jo viime vuonna TubeConin jälkimainingeissa moni ns. aikuinen tuntuu aloittavan varovaisen videoiden tuottamisen jotenkin shokissa siitä että monet aktiiviset “tubettajat” ovat niin kovin nuoria. Jotkut kutsuvat itseään sediksi ja mummoiksi videoissaan, viitaten siis ikäänsä. En jotenkin jaksa silti nähdä ikää minään oleellisena kysymyksenä. Sisältö on kuningas.

Mikä tekee hyvän videon? En toki ole asiantuntija, enemmänkin edustan kuluttajaa. Omalla kanavallani 221 videota ja yhteensä katseluita on reilu 400 000. Suurin osa tuotannosta tapahtui aktiivisena kahvakuulaurheiluaikana. Silloin tuli tehtyä aiheeseen liittyvää materiaalia hyvin matalalla kynnyksellä, ja siitä sai ihan hyvää harjoitusta. Oho, nyt meni sivuraiteille, siis se lista hyvästä videosta mielestäni:

  • tiivis
  • selkeä
  • tarpeeksi lyhyt
  • suoraan asiaan, ei jaarittelua
  • selkeä nimeäminen
  • selkeä ääni
  • joku “pointti”

Näitä siis itse mietin kun katselen videoita, usein niin että haen jotain tiettyä aihetta. En mitenkään tietoisesti mieti onko tekijä vanha, nuori, setä, täti, poika tai tyttö, vaan enemmän kiinnostaa sisältö ja mitä videosta saa irti.

Sanoisin siis kaikille ikäkriiseilijöille: lopettakaa ikänne miettiminen, ja keskittykää sisältöön ja siihen että tuotatte sellaista materiaalia, josta on iloa teille ja myös muille. Tekemällä oppii. (itsekin tarvitsisin paljon oppia ja kertausta ja uusia kokeiluja)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s