Miten Facebookista saa työkäytössä eniten irti? Kokeile listoja #some

Vuonna 2008 oli aika tyypillistä että firmoissa kiellettiin Facebookin käyttö työajalla. Sittemin trendi kieltämiseen on kadonnut mutta aina välillä se tulee uudelleen eteen. Kieltämisen sijaan yksi vaihtoehto on miettiä että miten Facebookista saisi eniten irti työkäytösssä. Jos siis haluaa rajata selkeästi erikseen työ- ja siviilikäytön.

Vinkki: käytä Facebookin listoja

Facebookissa voi jokainen luoda listoja, joille voi lisätä sivuja, seurattuja henkilöitä tai kavereitaan. Nyt ajatuksena on siis luoda lista, jossa on oman alan tai ammatillisen kiinnostuksen kohteen kovimmat nimet, tai sellaiset jotka tuottavat ajankohtaista ja laadukasta sisältöä.

Mitä hyötyä listoista on?

Saat yhdellä vilkaisulla käsityksen alasi asioista, sinun ei tarvitse erikseen etsiä niitä parhaita sivuja tai selata yleistä virtaa, jossa voi olla muuten mukavaa mutta epäoleellista sisältöä. Pääset siis nopeasti sen tiedon/viihteen äärelle, jota kaipaat. Toisin sanoen, voit rakentaa itsellesi erilaisia hyvinkin laadukkaita tietovirtoja sen yleisen virran rinnalle.

Kun lista on tehty, mitä sitten?

Voit merkata Facebookissa jonkun tietyn listan suosikiksi, jolloin se ilmestyy vasempaan yläkulmaan. Voit myös laittaa listan osoitteen selaimeen suosikiksi, jolloin pääset siihen nopeasti käsiksi ilman etsimistä.

Jos listasi on oikein hyvä, ja se voisi olla hyödyllinen myös muille alasi ihmisille tai vaikka työkavereille, voit asettaa sen julkiseksi, jotta muutkin voivat tilata sen. Ja tietysti voit tilata muiden tekemiä julkisia listoja, kuten alla olevan esimerkin listan.

Esimerkkinä siis Robert Scoblen tekemä Tech News -lista, jota itse seuraan ja johon on listattu yli 500 teknologiajournalistia ja -sivua. Eli nopealla vilkaisulla näkee aika kivasti mitä kaikkea nyt on menossa aiheeseen liittyen:

technewslist

Tsekkaa Robertin lista tuolta ja tilaa jos koet sen hyväksi:

https://www.facebook.com/lists/10150896044944655

Advertisements

One thought on “Miten Facebookista saa työkäytössä eniten irti? Kokeile listoja #some

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s