Minun oppimiseni on jonkun ulkopuolisen vastuulla #tietotyö

Haluaisin kirjoittaa jonkun tosi purevan ja hauskan postauksen alla olevasta artikkelista mutta sanon ihan suoraan että olen hieman lomaterässä eikä nyt oikein lähde. Joka tapauksessa on mielenkiintoinen tilanne tämä, että hirvittävän paljon tästä ns. tuottavuusongelmasta olisi ratkaistavissa pienellä opettelemisella. Mikse se on niin vaikeaa?

Ehkä siksi että meillä on yleistäen liian vähän omaa aikaa näihin ihan perusvälineisiin tutustumiseen, niitä ei koeta tärkeäksi ja kärvistellään menemään jos vain jotenkin pärjätään. Puuttuu altistumista, kokeilua, omaa oivallusta ja ehkä joskus motivaatiotakin. Kaikkea tätä ei saa edes ulkoistamalla hankittua.

“Ohjelmat ovat syvältä eivätkä ne toimi. Voi, voi. Entä jos vika onkin minussa? Työnantaja on typerä, kun ei kouluta. Siis kouluta siihen, että minä älyäisin kokeilla, kysyä neuvoa ja olla utelias oppimaan. Että minä älyäisin, että tietotekniikan osaaminen on kansalaistaito. Että osaisin itse ladata älykännykkääni työtäni helpottavan sovelluksen ilman it-tuen apua.”

http://www.ksml.fi/mielipide/kolumnit/alttab-pelastaa-suomen/2094284?pwbi=c1c7aa829f51654bb52684b8db258267

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s