Digitalisaation ja teknologian totaalinen merkityksettömyys

Kuinka usein katsoessasi Breaking Bad:ia tai jotain muuta laadukasta viihdettä Netflix:stä mietit että kylläpäs bitti virtaa hienosti sieltä jostain juuri sinun päätelaitteeseesi? Vai nautitko vain laatuviihteestä yhdessä tai yksin? Entäs silloin kun laitat reissussa ollessasi jonkun tärkeän asian talteen puhelimellasi Onenoteen (tai Evernoteen), ja myöhemmin palaat siihen koti- tai työkoneeltasi täysin saumattomasti, kuinka usein mietit miten mahtavia teknologisia yksityiskohtia palveluun liittyy? Kuinka paljon asteella 1-10 Skypen teknologiset ratkaisut kiinnostavat silloin kun keskustelet videopuhelussa tärkeän ihmisen kanssa, jota et ole nähnyt vuosiin?

Yritän sanoa sitä, että vaikka itsekin olen teknologiafani, itse teknologian yksityiskohdilla tai onko joku asia digitaalinen vai ei, ei ole ihan hirveästi merkitystä palveluiden hyödyntäjille. Siksi digitalisaatiosta puhuminen välillä tuntuu turhalta, se on tavallaan itsestäänselvyys, taustalla oleva asia. Oleellisempaa on se, mitä kaikella tällä saadaan aikaan niin että elämänlaatu jollain tasolla paranee. Ja jos uusi palvelu ei paranna jotain ns. oikean elämän kokemusta jollain merkittävällä tavalla, silloin mikään hieno teknologinen innovaatio sen taustalla on täysin turha, siis hyödyntäjän kannalta.

Toisin sanoen, iso kysymys kuuluu: mitä konkreettista hyötyä kellekään on palvelustasi, oli se sitten digitaalinen, analoginen tai vaikka maaginen?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s