Digitaalinen roska, miten päästä siitä eroon?

Jos olet netin tehokäyttäjä, ilmiö on varmasti tuttu: erilaisia palveluita ja niiden sisällä olevia erilaisia ryhmiä, listoja, kontakteja, linkkejä yms on niin paljon että edes metatasolla niiden listaaminen alkaa olla työlästä. Lisäksi, yksikään palvelu ei tarjoa helppoja tapoja tehdä suursiivousta.

Tämä tuli mieleen kun gmailin avattuani vahingossa klikkasin oikean yläkulman Google+ -ilmoituksia. Siellä oli useita ilmoituksia siitä, kuinka joku oli postannut jotain johonkin ryhmään, jonne olin joskus liittynyt. Tai, joku tuntematon oli lisännyt minut piireihinsä. Oli mitä oli, ensimmäinen ajatus oli että voisipa tuon koko palvelun tyhjentää kerralla jotenkin kätevästi, ettei tarvitsisi mennä sinne klikkailemaan.

Ihan sama tulee vastaan kaikissa vastaavissa. Materiaalia on helppo kerätä ja kerryttää, muut voivat lisätä sinut erilaisiin ryhmiin ja sinulle jää se vaiva mennä poistumaan sieltä tai ruuvaamaan ilmoitusasetukset siten ettei ryhmistä tulisi jatkuvaa häiriötä.

Onko teillä vinkkejä palveluista, joilla voi kätevästi tyhjentää toisista palveluista sisältöä? Esim. miten saisi massanollattua Facebookista sivuttykkäyksiä. Miettikää nyt, jos on vuosien varrella tykännyt sadoista sivuista, niiden käyminen yksittäin läpi on järjetöntä ajanhaaskausta 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s