Oman ajan/alan seuraaminen, tuntosarvien viritys #viestintä #sisältö #protip

Janne Gylling kirjoitti, että yksi keino pysyä muutoksen vauhdissa on seurata aikaansa tuntosarvet höröllä. Olen samaa mieltä mutta miten se käytännössä hoidetaan?

Tässä pari helppoa niksiä, joilla saat homman haltuun jo tänään. Ensin selainvinkit (tiedän, vanhanaikaista) ja sitten mobiilit.

 1. Tweetdeck: kun käytät tietysti twitteriä, kannattaa käyttää myös Tweetdeckiä. Viritä siihen vierekkäin muutama itsellesi tärkeä haku tai lista, jotta saat heti hyvän kuvan siitä mitä juuri nyt itsellesi tärkeistä aiheista puhutaan. Pelkän perusvirran seuraaminen voi olla, seurattavistasi riippuen, enemmän tai vähemmän täynnä hassunhauskoja juttuja (sinänsä ihan kiva asia!), jotka eivät kuitenkaan palvele alan seuraamisen tarkoitusta

  Tässä esimerkkinä pari saraketta, joissa omaan työhöni liittyvää juttua. Mikään ei estä tekemästä myös ihan hupailutarkoitukseen tarkoitettua saraketta, jotta löytää parhaat jutut samantien.

  tweetdeck

 2. Netvibes. Ikivanha mutta voimissaan oleva palvelu, jonka idea on koostaa yhteen näkymään usean eri itse valitsemasi saitin uutiset. Voit tehdä useita näkymiä ja nimetä niitä. Esim. oman alasi 7 parasta uutislähdettä samalla sivulla, jolloin saat yhdellä vilkaisulla tilanekatsauksen.

  Taas esimerkki:

  netvibes

 3. Mobiilissa palvelut Zite ja Flipboard. Nämä ovat aiheiden perusteella koostettuja kuratoituja uutisia. Voit valita aiheeksi esim. Cloud computing, ja Zite hoitaa sinulle hienoon näkymään useista eri lähteistä koostetut viimeisimmän artikkelit. Flipboard toimii samalla idealla. Molemmat äärimmäisen mukavia käyttää eivätkä vaadi raivostuttavaa säätämistä toimiakseen.

  Zite:

  zite

  Flipboard:

  flip

Tässäpä tämä. Näillä helpoilla tavoilla vältyt siltä, että sinun pitäisi aamuisin käydä läpi useita eri saitteja hyvien juttujen toivossa. Virität vain lempisaittisi näihin palveluihin, jolloin saat nopealla silmäyksellä idean siitä missä NYT mennään. Avainsanat ovat henkilökohtaisuus ja oman sisään tulevan tietovirran tuunaus.

Tällainen omien tuntosarvien virittely myös altistaa mukavasti laajemmalle sisällölle kuin vain suomalaiselle. Vaikka meillä onkin hyvää materiaalia, on kielialueemme kuitenkin hyvin pieni ja tietyn ajan kuluttua oman alan “gurut” alkavat käydä ehkä liiankin tutuiksi ja voi helposti ajautua kuplautumiseen. Käyttämällä kuratointipalveluita on mahdollista ainakin jonkin verran laajentaa omia kupliaan ilman että tarvitsee hirveästi säätää.

Alussa mainittu Jannen teksti muuten täällä:

https://www.linkedin.com/pulse/kun-kaikki-muuttuu-l%C3%A4hes-pysyy-samana-janne-gylling?trk=hp-feed-article-title

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s