Mitä yhteistä on voimaharjoittelulla ja miesten pukeutumisella? #kirjat #raivio #klassikko

Jos miesten pukeutuminen yhtään kiinnostaa, edes etäisesti, kannattaa lukea Ville Raivion tuore kirja nimeltä Klassikko. Siitä saa selkeästi kirjoitettua perustietoa potentiaalisesti monimutkaiseen ja uhkaavaankin aiheeseen.

Luin kirjaa ja mieleen tuli että miten paljon pukeutumisella ja voimaharjoittelulla on yhteistä aloittelijan näkökulmasta. Tässä muutama juttu.

Ilman perusasioiden ymmärrystä ihminen on erilaisten trendituulahdusten armoilla

Jos tänä päivänä menee kuntosalille, on kummissaan koska suuri osa asioista ei liity mitenkään fyysisen toimintakyvyn kasvattamiseen vaan viihtymiseen. On siis tärkeää selvittää itselleen jonkun valmentajan ja/tai perusteoksen avulla minkälaisista peruspalikoista hyvä treenaaminen koostuu. 

Sama juttu tuntuu pätevän pukeutumiseen. (Disclaimer: tiedän tässä vaiheessa pukeutumisesta hyvin paljon vähemmän kuin voimaharjoittelusta, olen innokas aiheen oppija mutta en missään tapauksessa asiantuntija.) Miesten pukeutumisessa on joitakin perusasioita, joiden haltuun ottamisella hommaan saa toimimaan paljon mukavammin, helpommin ja tyylikkäämmin kuin jos vain juoksisi uutuuksien perässä. 

Peruspalikoiden päälle voi rakentaa vaikka mitä ja soveltaa loputtomasti

Kun treenipuolella tietää mitä on mave, kyykky, leuanveto, olympianostot, penkki, kestävyysharjoittelu, kahvakuulan perusnostot, pystyy rakentamaan tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivaa treeniä. Eikä vain mitä tahansa puuhastelua vaan laadukasta terveyttä ja kuntoa pitkällä juoksulla edistävää, joka kestää aikaa. Samalla tekemistä voi maustaa kikkailulla ja soveltamisilla kuten vaikka tärisevillä kepeillä tai vedenalaisella bodypumpilla.

Sama vaatepuolella. Kun perusteet ovat jotenkin kunnossa, eli värimaailma (vaatteet sopivat väreiltään itselle ja toisiinsa), istuvuus, tilanteeseen sopiva yleisilme, voi lähteä säätämään rohkeammin vaikka lisäväreillä tai jotain sellaista. Olen itse vielä perusteiden opettelussa.

Vielä kiitosta Ravion Klassikolle

Erikseen vielä kiitos Ville Raiviolle siitä, että on tehnyt kirjastaan helposti lähestyttävän kokonaisuuden aloittelijalle. Tällaisen aiheen, kuten voimaharjoittelunkin, voisi paketoida ylimieliseen guruiluun, jolloin lukemisesta tulisi lähinnä tyhmä olo. Nyt käy niin että aihe alkaa kiinnostaa enemmän ja enemmän ja sen opiskelu on kivaa. Näin pitäisi olla myös liikunnassa ja voimaharjoittelussa. Ilon ja oppimisen kautta!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s