Viestintä ja medialukutaito – miten voi olla että kaikki muut ovat idiootteja aina?

Muistatteko silloin kun lukutaito keksittiin, ja me paremmat ihmiset olimme huolissamme siitä, että enää ei tarvitsekaan opetella kaikkea ulkoa, ja NIIDEN MUIDEN tyhmempien ihmisten, ei siis tietenkään meidän, muisti huononee?

Entäs muistatteko silloin kun se hullu Gutenberg meni keksimään sen painokonehirvityksensä, jolloin NE KAIKKI MUUTKIN saivat käsiinsä kirjoja, vaikka eiväthän ne poloiset niitä ymmärtäneet. Tulkitsivat ihan väärin kaiken, kun me tajusimme aina kaiken niinkuin se piti tajuta.

Vieläkin tulee kylmät väreen kun muistelen lennättimen käyttöönottoa. Muistatko miten typerästi KAIKKI MUUT PAITSI ME käyttivät sitä, juorusivat vain julkkiksista eivätkä lukeneet enää laatukirjallisuutta?

Entäs silloin kun televisio tuli, hirveää aikaa. KAIKKI NE IDIOOTTIMASSAT vain tyhminä tuijottivat ruutua ja ottivat kaiken sellaisenaan vastaan, eivätkä ollenkaan osanneet, toisin kuin me, laittaa asioita oikeaan kulttuuriseen kontekstiin!

Ja taas sama toistuu internetin ja sosiaalisen median kanssa. Miten NE JUNTIT JA TYHMÄT MASSAIHMISET eivät koskaan ymmärrä että ei sitä nettiä voi pelkästään ainoana lähteenä käyttää? Siis eivätkö ne muut paitsi me koskaan opi mitään tästä viestinnästä ja lähdekritiikistä?

Miten voikin olla niin että ME olemme aina siinä keskimäärin paremmin mediaa lukevina ja kaikki ne muut urpokkeet eivät osaa mitään?

Pitäisikö tehdä niin että ME ottaisimme jälleen luku- ja kirjoitustaidon tiukkaan kontrolliin, kuten vanhalla hyvällä keskiajalla, niin ei tarvitsisi koko ajan tuskailla miten hölmöjä kaikki muut ovat?

(Sinä lukija tietenkin tajuat että tämä on sarkasmia, koska olet älykäs, luova ja medialukutaitoinen. Minä luotan sinuun. Kaikki eivät luota. Aina on ollut ihmisiä, joiden mielestä on olemassa joku itseään tyhmempi massa, joka ei vaan tajua näitä juttuja. Vähän samalla tavalla kuin kaikki ovat mielestään keskivertoa parempia autokuskeja. )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s