Bloggaus on kuollut mutta yhtä sitkeä kuin Walking Dead:n zombiet #viestintä #bloggaus

Ai miten niin bloggaus on kuollut? Siten, että blogeja ei enää seurata kuten joskus kauan sitten, vaan sisältöä nautitaan yksittäisinä postauksina. Toki tästä on poikkeuksia. Omalla kohdalla huomaan sen siitä että jotkut yksittäiset johonkin aiheeseen sopivasti osuvat postaukset tuovat paljon liikennettä ja jotkut eivät juuri lainkaan.

Samaa kommentoi Jay Baer, ja vertaa blogeja entisiin albumeihin ja yksittäisiä bloggauksia yksittäisiin biiseihin:

“You were loyal to a blog and a blogger, the same way you were loyal to an artist and an album. You might not love every post (or song) but you kept coming back for more.

The dominance of the album is over, replaced by the preeminence of singles (driven partially by iTunes, and then Spotify).”

Pystyn eläytymään. Joskus aiemmin blogit toimivat kuratoituina sisältöpaketteina, väylinä erilaisen tiedon lähteille. Nyt kuratointi tapahtuu suoraan ihmisten Twitter ja Facebook -tilien kautta, eli tulee tsekattua mitä skarppina (tai hauskoina) pitämäni ihmiset linkittävät ja luettua asioita sitä kautta.

Miksi edelleen kannattaa blogata? Koska, se on hyvä keino jäsentää edelleen ajatuksiaan, hakea keskustelua mielenkiintoisista teemoista ja yksinkertaisesti harjoitella kirjoittamista. Lisäksi, yksittäisten bloggausten dominointi mahdollistaa laajemman skaalan kirjoituksissa, koska kukaan ei ihmettele jos eri aiheet vaihtelevat postauksesta toiseen.

Lisää aiheesta:

https://www.linkedin.com/pulse/you-thinking-your-blog-all-wrong-jay-baer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s