Näillä askeleilla saat yhteistyövälineet käyttöön myös ei-diginatiiveille #viestintä #yammer

(anteeksi, inhoan syvästi tämän kaltaista otsikointia mutta pääsi lipsahtamaan)

Organisaatioon tulee uusi yhteistyöväline, jonka teoreettiset hyödy ovat mullistavat sisäisen viestinnän kannalta. Esim. Yammer. Kaikki ovat lukeneet hyödyistä, ja te, jotka tätä luette, osaatte ne ulkoa vaikka unissanne.

Mitä välineen ilmestymisen jälkeen tapahtuu? Osa (intoilijat, diginatiivit, muutokseen positiivisesti suhtautuvat, uteliaat) ottavat välineen ja toimintamallin omakseen ennen kuin asentajan perävalot vilkahtavat. Loput sanovat, varsinkin kiireiset ammattilaiset eli johtajat. “entäs sitten, onhan meillä noita työkaluja”.

Miten siis saada nekin mukaan, joita ei oikeastaan kiinnosta mutta joiden panos olisi onnistumisen kannalta tärkeää:

  • näytä arvo ja hyöty yksilölle ja isommille kokonaisuuksille – miten tämä oikeasti liittyy arkiseen työhön nyt ja tulevaisuudessa
  • näytä ensimmäinen askel hyvin konkreettisesti vaikka kädestä pitäen – parhaimmassa tapauksessa askel on helppo ja siitä on samantien jotain konkreettista hyötyä, ns. “terve, täällä ollaan” -viestit eivät sitä välttämättä ole
  • näytä toivottu rutiini ja sovita se osaksi muun työn tekemistä – eli mitä odotetaan ja kuinka usein

Helppoa? No ei todellakaan. Uusien rutiinien omaksuminen kestää lähteistä riippuen kahdesta kolmeen viikkoon, eli varsinkin alkuvaiheessa tarvitaan jämäkkyyttä ja määrätietoisuutta.

Kyseessä on vähän samankaltainen prosessi kuin lenkkeilyn aloittamisessa. Tarvitaan jonkinlaiset lenkkarit, ja sitten pitää lähteä liikkeelle. Ei riitä että lähtee kerran vaan lähteminen pitää suorittaa usein ja säännöllisesti, kunnes siitä tulee rutiinia. Kaikki mahdollinen kannattaa tehdä sen eteen että lähteminen on mahdollisimman helppoa: lenkkarit saataville, joku reitti mietittynä, ehkä joku pieni palkitsemismalli alkuun jne.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s