Totuus työn tulevaisuudesta? #uusityö #verkostot #yhteisöt

Mitä se kertoo työelämästä että jurottavan kansamme keskuudesta on virinnyt viimeisen viiden vuoden aikana sellaisia uudenlaisia yhdessä tekemisen muotoja kuten Sometime, CMADFI, Digitalist -verkosto, Reworking of Work -yhteisö, Futures Specialists Helsinki ja monet lukemattomat muut? Miksi me touhuamme päivätyön sivussa tai ulkopuolella TUNTEMATTOMIEN ja ERI FIRMOISTA olevien ihmisten kanssa, tekemässä asioita, joista kukaan ei oikein vielä tiedä mitä niistä seuraa?

“Missä tämän ROI on?” “ei aavistustakaan”

Ehkä juuri siksi teemme tätä että kukaan ei ihan oikeasti tiedä mihin työelämä on menossa. Kyllä, olemme murroksessa, kuilun reunalla, vanhojen rakenteiden natistessa ympärillä mutta siinä se tieto sitten onkin. Koulutus muuttuu, työsuhteet muuttuvat, kaikki on epävarmaa. Juuri siksi mielestäni on tärkeää osallistua tällaiseen ei-rakenteiseenkin toimintaan, koska näissä verkostoissa ja yhteisöissä on mahdollista harjoittaa aidosti sitä kokeilukulttuuria, johon vanhat rakenteet eivät oikein tunnu taipuvan.

Joskus on sanottu että Suomi on yhdistysten luvattu maa, mutta yhdistystoiminta on ehkä jollain tasolla turhan jäykkää silloin kun pitää vaan kasata porukka ja kokeilla asioita NYT. Toki se voi olla toimiva ratkaisu jos/kun asiat vakiintuvat ja jotkut kokeilut jäävät eloon. Ehkä Suomi on jatkossa verkostojen, yhteisöjen ja kokeilujen maa? Ihan hyvin voisi olla.

Totuus jää siis selvitettäväksi ja opeteltavaksi meille kaikille?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s