Haluatko sinä olla tuottava? #tuottavuus #ihmisyys #tavoitteet

Ihmisten tuottavuudesta puhutaan paljon, miten saataisiin ihmisistä tehoja, ideoita, tuottavuutta ja kaikkea muuta irti, jotta emme jäisi jälkeen globaalissa kilpailussa jumiin tänne omiin pieniin ympyröihimme. Tuottavuudesta puhuminen on kuitenkin ongelmallista, sillä tänä päivänä emme ole enää vain koneen osia vaan töissäkin kokonaisia ihmisiä.

Tässä LinkedIn:ssä vastaan tullut kuva ns. itsensä johtamisesta. Isossa roolissa kysymyksiä siitä mihin kukin haluaa jäljellä olevan rajallisen elinaikansa käyttää. Haluanko olla “tuottava” vai tehdä jotain sellaista, jonka koen ihan oikeasti tärkeäksi? Voivatko nämä asiat toteutua samaan aikaan?

productive-original

 

Ylen sivuilla oli juttu siitä miten kilpailukykyä ja tuottavuutta parannetaan: luomalla hyvä ilmapiiri ja antamalla ihmisille tilaa.

http://yle.fi/uutiset/turpa_kiinni_ja_tehkaa_toita_on_vanhentunut_asenne__kilpailukyky_rakentuu_innostuksesta/7971805?utm_content=14761849&utm_medium=social&utm_source=twitter

Joidenkin mielestä tämä kaikki on pehmeää lässytystä, eikä sovi tekniseen tai taloudelliseen maailmaan, koska innostusta tai ilmapiiriä on pirun vaikea mitata numeroilla. Tilastoista on esim. vaikea nähdä sitä miten joku tiimi toimii hyvin yhteen siksi että huono huumori kukkii.

Työn tulevaisuudesta on vaikea sanoa mitään, kaikki ovat yhtä mieltä siitä että elämme isossa murroksessa, joka johtuu osin teknologiasta ja osin globalisaatiosta ja osin taloudesta. Todella iso murros on jo oman aika lyhyen (16v) työurani aikana tapahtunut työhön suhtautumisessa. Työ ja työpaikka on paljon vähemmän tabu ja pyhä lehmä kuin aikaisemmin, ja pehmeistä arvoista puhutaan yhä enemmän. Mielestäni tämä on vain hyvä kehitys.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s