Tulevaisuuden tiimityö ja sisäisen somen kuolema #yammer #whatsapp #nimbysome

Edistyksellisissä organisaatioissa sekä ns. ulkoinen että sisäinen some on osa normaalia toimintaa. On tärkeää että tiimit pystyvät organisoimaan työnsä nopeasti, mobiilisti, ajasta ja paikasta riippumatta. Tähän käytetään hyvän johtamisen lisäksi erilaisia ratkaisuja, kuten Yammeria, Whatsappia, FB-ryhmiä ja näitä tukevia jaettujen dokkareiden muokkauspalveluita.

Idea on että minä voin olla kontaktissa projektitiimiini joustavasti vaikka puhelimella NYT, olin sitten missä tahansa liikkeellä. Tällaisesta tarpeesta kertoo Whatsapp:in suosio ns. ulkoisessa maailmassa. Esim. bändit ja muut vastaavat sähäkät tiimit hoitavat oman viestintänsä ja toiminnan koordinointinsa ryhmäpikaviesteillä.

Microsoft reagoi tähän tarpeeseen kehittämällä Yammeria kohti tiimien ja ulkoisten henkilöiden tukemista. Suomeksi: joskus on tarve tehdä sellaisella porukalla töitä, jossa on ihmisiä sekä firman sisältä että jostain toisesta tai useammastakin toisesta firmasta. Homman pitää silti toimia joustavasti, mobiilisti jne. Miksi tyytyisimme vähempään kätevyyden määrään kuin mitä kuluttajien pikaviestisovellukset tarjoavat?

Ei voida enää sanoa että sisäisen ja ulkoisen somen väliin menevä yhteistyöalue on ns. Not In My Backyard, sillä sitä tehdään jo nyt.

nimbysome

 

Microsoft wants to provide a tool that will support dynamic, evolving teams, even beyond the enterprise firewall, Wei said. Yammer wants to be a resource for teams struggling with information overload, she explained.

“The information growth changes the way we work with each. It’s now a communal effort but productivity is still siloed. Yammer responds to this by offering a new way to work,” she said.

http://www.cmswire.com/cms/social-business/pulling-back-the-curtain-on-yammer-msignite-029096.php

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s