Tulevaisuuden lomaviesti? #viestintä #tietotyö

Oletteko tulleet ajatelleeksi, että perinteinen lomaviesti, josta esimerkki alla, ei ole enää näin ubiikkina aikana yhtään todellisuuden mukainen?

“Olen lomalla eikä minulla ole pääsyä sähköposteihini mutta palaan asiaan palatessani toimistolle. Jos asiasi on kiireellinen, ole yhteydessä henkilöön se ja se.”

Mikä tuossa ei pidä paikkaansa? Nopeamman vastauksen saisi jos kysyisi mikä pitää mutta tässä kuitenkin virhelista:

  • kaikilla on sähköposti eri koneilla, puhelimissa, tableteissa, älytelkkareissa
  • ihmiset tekevät työtä mistä tahansa, sähköposti tavoittaa (hyvässä ja huonossa mielessä) mistä tahansa
  • kaikki asiat ovat tänä päivänä kiireellisiä
  • työviestejä tulee paljon muillakin eri tavoilla kuin sähköpostilla, ne tulevat läpi kaikista sosiaalisen median kanavista (riippuu ihmisestä toki)

Iso ongelma (=haaste=mahdollisuus=lahja) onkin se miten kytkeytyä pois työhön liittyvistä asioista kun on lomalla ja haluaa oikeasti irtautua asioista. Miten voisi blokata kaikista eri viestintävälineistä tiettyjen aiheiden viestit, ja ottaa vain osa vastaan?

Tässä yksi malli tämän päivän realistisemmasta lomaviestistä:

Hei, olen lomalla. Näen sähköpostisi, koska vaikka olenkin luvannut itselleni ja perheelleni että olen tällä kertaa aidosti läsnä lomalla, vilkuilen viestejä puhelimellani aina välillä hermostuneena koska siitä on tullut rutiini, josta on hyvin vaikea päästä eroon. En kuitenkaan aio tehdä viestillesi mitään, ellei asia ole todella tärkeä, ja siinäkin tapauksessa saatan unohtaa tehdä sille mitään sillä saatan olla reissussa. Näen myös kun yrität saada minua kiinni puhelimella, Facebookin viesteillä tai WhatsApp:lla. Tulen parhaani mukaan teeskentelemään etten huomaa viestejäsi. Ei olisi pitänyt hyväksyä sinua kaverikseni alunperinkään vapaa-ajan palveluihin mutta olisi kiusallista katkaista se suhde, sillä voisit asiakkaana tulkita sen kielteisenä brändiviestinä. Sitä paitsi tykkään monista päivityksistäsi, paitsi en niistä kiihkeän poliittisista känniavautumisistasi. Paras olisi jos et lähettelisi mitään viestejä ennen kuin lomani päättyy, mutta jos kuitenkin niin päätät tehdä (tiedän että päätät), älä odota niihin vastausta. Suunnittelin että tuhoaisin kaikki loman aikana saapuneet eri viestit, mutta en ole varma onko minulla siihen kuitenkaan rohkeutta. Hyvää kesää!

Tätä pohjaa saa vapaasti käyttää!

Toinen malli:

Olen lomalla. Tai minun pitäisi olla mutta en voi sillä koen olevani hyödytön ja arvoton jos en koko ajan paiski työtä tai jotain työn tapaista kiireisen näköisenä. Tulen siis vastaamaan viesteihisi ihan samalla tavalla kuin muutenkin, tosin syksyllä on odotettavissa jonkun lainen katkos sillä koska en osaa pitää lomaa, elimistöni ylikuormittuu ja romahtaa aina pimeän ajan alkaessa. Hyvää kesää!

Mikä on sinun lomaviestisi?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s