Sosiaalisen median myytit: aikasyöppö

Yksi tutkittu syy sosiaalisen median alhaiseen hyödyntämiseen on ajan puute:

“Suurimmaksi haasteeksi koetaan oman ajan puute. Vastaajien mukaan sosiaalisen median hyödyt näkyvät pitkällä aikavälillä ja tuloksia on vaikea mitata. Toisin sanoen resurssien sijoituskohteena sosiaalinen media koetaan mahdollisista hyödyistä huolimatta liian isona riskinä.”

Koko juttu: http://www.marmai.fi/blogit/vierasblogi/pomon+somekokemattomuus+voi+olla+este/a2304269

Tuossa on paljon perää. Jos yhtäkkiä pitäisi alkaa nollista pitämään blogia, twiittaamaan, jakamaan instagram -kuvia jne, olisi siinä äkkiä päivään paljon lisää tekemistä.

Mikä ratkaisuksi? Pienet askeleet ja intervallit. Kannattaa mielestäni lähteä yhdellä asialla tavoitteiden kautta liikkeelle. Ensimmäinen hyvä tavoite, jos lähdetään nollista, voisi olla koko sosiaalisen median periaatteisiin tutustumiseen. Eli, yksi palvelu, kuuntelua, kokeilua, hyvin matalan kynnyksen julkaisua ja vain vähän aikaa päivässä.

Pikku hiljaa kokemuksen kautta oma ymmärrys palvelun luonteesta kasvaa. Kun pitää julkaisukynnyksen matalalla eikä ajattele joka kerta tekevänsä LAUSUNTOA, pääsee alkukynnyksestä (joka kaikilla on) nopeammin yli. Kyseessä on ketterä kokeileminen ja virheistä oppiminen, ei kerralla yhdessä yössä kaiken hallitseminen.

Esim. jos päivässä satsaa vartin tai puoli tuntia, se ei ole mitenkään olennaisesti pois muusta tekemisestä, varsinkin kun miettii että miten pitkällä tähtäimellä tämäkin pieni tekeminen palvelee kokonaisuuttaa. Bloggaamisenkin voi aloittaa pienellä kynnyksellä. Esim. omalla kohdalla julkaisen tekstejä hyvin nopeasti, pienellä kynnyksellä. Olen tehnyt sitä jo vuosia eri teemoilla ja se ei vie aikaa juuri ollekaan. On vain hyväksyttävä että jokainen teksti ei ole täydellinen, tai edes kovin hyvä. Joskus ajankohtaisuus ja osallistuminen keskusteluun oikealla aiheella on olennaisempaa kuin laatu. Oleellisempaa on mielestäni ottaa haltuun verkkokirjoittaminen eri muodoissaan, sillä se on kuitenkin osa tämän päivän ja tulevaisuuden viestintää.

Lisää aiheesta kattavammin Miialta:

https://tohtorilletoita.wordpress.com/2015/04/25/somekokemusta-ei-kerry-odottelemalla/

Advertisements

3 thoughts on “Sosiaalisen median myytit: aikasyöppö

  1. Juuri sulle voikin kommentoida tähän aiheeseen liikunta-analogialla: jos haluaa pystyä juoksemaan viisi kilometriä tai puoli tuntia yhteen menoon, pitää aloittaa 30 sekunnin pyrähdyksillä ja kävellä välillä. 🙂

    1. Kyllä! Ja jos haluaa olla hyvässä kunnossa, ei voi aloittaa sillä että treenaa koko ajan täysillä tai pitkiä aikoja, vaan pitää edetä pikku hiljaa, säännöllisesti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s