Voiko Microsoftin visioon sitoutua? #uusityö ?

Aki Antman oli eilen hyvässä pilvihaastattelussa, joka herätti miettimään että miksi alunperin uskalsin hypätä Microsoftin “puolelle” konsultoimaan. (Kuuntele koko podcast alhaalla olevasta linkistä.)

Vielä muutama vuosi sitten nimittäin näytti siltä että Microsoftin tietotyövisio oli yhtä kuin SharePoint, joka itselleni on aina symboloinut dinosaurusta, joka on jo puoliksi kuollut mutta silti jotenkin nahjustaa eteenpäin koska on onnistunut levittäytymään niin laajalle, ja sen osaamisesta IT-ihmiset saavat hyviä merkintöjä CV:een. Ja muutenkin perinteinen Office oli välttämätön paha, koska yhä edelleen dokkareita tykätään pyörittää vaikka on mahdollista tallentaa tietoa niin monella muullakin tavalla.

No, sitten tuli Yammer ja Office Graph (joka on realisoitunut osaksi Delve:ssa). Ja visio siitä, että relevantit keskustelut käydään suoraan niiden dokkareiden vieressä, eikä aina erikseen jossain toisessa alustassa. Sovellukset alkoivat toimia mobiililaitteissa kätevästi, OneNote -jakaminen tuli tutuksi. Office -ohjelmiakin voi käyttää online -versioina, dokkareihin pääsee käsiksi mistä tahansa jne. Homma toimii oikeastikin eikä vain “sitten joskus”.

Yhtäkkiä nukkuvä jättiläinen Microsoft oli havahtunut, ja nyt se näkyy jo siinä että ei leikitä enää sitä leikkiä, että esim. Windows puhelin olisi ainoa mobiilialusta. Kaikki tämä on mielestäni hienoa ja toki on paljon mukavampi konsultoida ja kouluttaa kun uskoo siihen mitä edustaa. Ovatko kaikki työkalut sitten täydellisiä? No eivät tietenkään mutta pointti onkin siinä että visio on vahva (työ onnistuu missä tahansa, millä tahansa laitteella) ja selkeitä askeleita sitä kohti otetaan näkyvästi koko ajan.

Oikeastaan enää jää ratkaistavaksi Oppimishaluttomuus organisaatioissa, jotta pääsemme oikeasti vision mukaiseen tavoitteeseen kautta linjan. Kaikkien pitäisi saada nauttia uuden työn joustavuudesta.

http://www.ikkunastud.io/episodes/9698-3-pilvisiirtyma


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s