Lync opetuskäytössä #koulutus #lync #tvt

Lync on suosittu organisaatioiden sisäinen viestintäväline, jolla voi lähetellä pikaviestejä, soittaa ääni- ja videopuheluita sekä pitää tietenkin online -kokouksia, joissa osallistujia voi olla yli parisataa. Sanomattakin on selvää että alustaa voi hyödyntää myös koulutus/opetus/workshop -käytössä erinomaisesti.

Alla olevasta karkeasta kaaviokuvasta selviää salamannopeasti mistä on kyse. Selvitän kuitenkin. Siniset naamat ovat tilaisuuteen osallistuvia ihmisiä. Katkoviivalla erotettu alue on kokouksen/koulutussession ajaksi avattu virtuaalinen huone, josta löytyy erilaisia käteviä välineitä.

Ihmisten ääni tietysti kuuluu, ja heidän web-kameroidensa kautta saa kuvan näkyville. Opetuksen ja koulutuksen kannalta näiden lisäksi kuka tahansa voi jakaa omaa näyttöään muille, ja jopa antaa toisille kontrollin klikkailla ja kirjoittaa omalla koneella. Valkotaululle voi luonnostella yhdessä erilaisia asioita ja välillä kyselyillä voi tarkistaa onko porukka kärryillä.

Toisin sanoen, Lync:sta löytyy erinomaiset välineet tehokkaaseen virtuaaliseen fasilitointin. Testaa jos et usko. Ja jos haluat ilmaisen demon niin ole yhteydessä. Luonnollisesti demo onnistuu virtuaalisesti. Huom! Lync:n nimi tulee muuttumaan tässä keväällä Skype for Business -nimiseksi mutta älä anna sen häiritä.

Tässä ei sinänsä ole mitään uutta, Lync on ollut jo kauan saatavilla ja käytettävissä. Tänään oli kuitenkin opetuksen virtuaalisista apuvälineistä hyvää juttua twitter -keskustelussa, ja tajusin että tämä väline on sellainen että pidän sitä jo ihan itsestäänselvyytenä, sillä olen käyttänyt sitä töissä koulutustarkoituksessa jo vuosia.

Kivoja lisäjuttuja:

  • sessiot voi nauhoittaa katseltavaksi myöhemmin!
  • yhteiseditoinnin ja Lync:n yhdistäminen on win-win, jaetusta ruudusta näkee kun muokataan yhdessä jaetussa paikassa olevaa dokkaria
  • osallistua voi myös puhelimella tai tabletilla!

Lync


2 thoughts on “Lync opetuskäytössä #koulutus #lync #tvt

  1. Ei taida Lyncissä onnistua pienyhmätyöskentely? Se kuitenkin tuo olennaisen lisäarvon etäosallistumiselle. ACP sen sijaan mahdollistaa mm. monien pedagogisten mallien soveltamisen pienryhmätyöskentelyyn.

    1. siten onnistuu että otetaan pienemmillä ryhmillä oma sessio ja työstetään materiaalit yms johonkin yhteiseen alustaan kuten wikiin tai onenoteen tai yammeriin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s