Twitter, tuo eliitin piilopaikka #eliitti #some

Eilen tai toissapäivänä oli jossain nettijulkaisussa hauska juttu siitä miten Suomen eliitin eliitti on Twitterissa. Voihan se ollakin, mistäs sen tietää. Siellä on kaikenlaisia tyyppejä ja miksei eliittikin sinne mahtuisi. Kyseessähän on ilmainen palvelu, jonne kuka tahansa ilman kenenkään lupaa voi mennä jakamaan juttujansa ja potentiaalinen yleisön määrä on miljoonissa.

Sivuhuomautuksena, tuosta kuvastaa saa vähän perspektiiviä siihen kuinka merkittävä asia ns. suomitwitter oikeastaan onkaan globaalissa mittakaavassa:

http://journals.uic.edu/ojs/index.php/fm/article/view/4366/3654

Jutusta tuli enemmän mieleen se, että tällaisissa täysin avoimissa ja ilmaisissa palveluissa näkyy hyvin Social Media is Bullshit -kirjan teesi: periaatteessa some on demokraattista, eli kuka tahansa voi toimia julkaisijana ja julkaista sitä omaa tärkeää viestiään MUTTA näkyvyyden saaminen on joillekin helpompaa kuin toisille. Sinänsä tämä ei ole hyvä tai huono asia, kertoo vaan siitä että some on osa arkielämää, eikä joku irrallinen universumi, jossa ihmisen laumasieluisuus ei jotenkin maagisesti näkyisi.

Esim. joku ns. tavallinen ihminen liittyy Twitteriin ja rakentaa ensimmäisen viestinsä huolella. Hän julkaisee viestin. Juuri mitään ei tapahdu. Ehkä joku tuttu käy kannustuksen vuoksi kommentoimassa jotain.

Joku arkisen elämän julkkis kompastuu vahingossa näppäimistönsä päälle, ja syntynyt sisältö menee juuri avatun Twitter -tilin ensimmäiseksi viestiksi. Iltapäivälehdet kirjoittavat välittömästi artikkeleita kohujulkkiksen kohusanomasta sosiaalisessa mediassa. Puolet porukasta favoriittaa tai kommentoi “miten upeasti sanottu, oi ihana yli-ihminen!”. Puolet tuomitsee viestin ja henkilön täysin.

Tässä vielä kiva laulu loppuun. Hyvää viikonloppua kaikille eliittistatukseen katsomatta!

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s