Merkityksellinen verkostotarina

Julkaisimme legendaarisen Jani Liljan kanssa yhdessä kehittelemämme koulutuksen äskettäin, jossa katsotaan ns. sisäistä ja ulkoista sosiaalista mediaa kokonaisuutena, katsoen mitä yhteistä ja mitä eroä näillä tekemisillä on.

Koko idea sai alkunsa siitä että olimme alun perin törmänneet toisiimme jo vuosia sitten jossain social business -tapahtumassa, taisi olla IBM:n sponsoroima. Sitä ennen olimme tutustuneet twitterin kautta, jotenkin juttu oli luistanut siellä (yhtä sofistikoitunut huumorintaju tai jotain sellaista) ja se tuntui luistavan ihan livenäkin.

Kummatkin olemme työskennelleet näiden aiheiden parissa pitkään ja tekemiseen liittyvät ajatukset ovat olleet jollain tasolla samoilla linjoilla. Kuitenkin, olimme aikaisemmin kummatkin selkeästi isommissa firmoissa töissä ja repeäminen sieltä yhteiseen koulutushommaan ei ainakaan silloin tullut vielä mieleen. Kuitenkin, nyt olemme kummatkin notkeissa ja joustavissa firmoissa hommissa, ja en muista mistä mutta kuitenkin idea yhteisen koulutuksen järkkäämisestä lähti liikkeelle viime vuoden lopulla.

CMADFI -tapahtuma löi lopullisen niitin idealle: on tarvetta hahmottaa sosiaalisia työtapoja kokonaisuutena eikä rajoittua johonkin sisäinen/ulkoinen -rakenteeseen. Entistä enemmän tehdään töitä verkostoissa myös erilaisten firmojen välillä. Vähintään on hyvä tietää erot ja yhteiset asiat, ja miten nämä tekemiset voivat palvella toisiaan. Siispä, koulutus laitettiin julki joustavasti.

On hienoa että voi lähteä tekemään tällaista, on tilaa kokeilemiselle ja erilaisten rajojen yli kurkottamiselle. Tämä tuli mieleen kun törmäsin artikkeliin merkityksellisestä työstä:

“Perinteiset työpaikkaan tai ammattikuntaan perustuvat työyhteisöt korvautuvat verkostoilla. Ne koostuvat eri alojen ammattilaisista, kuten vaikka sovelluskehittäjistä, palvelumuotoilijoista ja data-analyytikoista, jotka tekevät töitä yhteisten tavoitteiden parissa toisiaan tukien.

Verkostomainen työelämä edellyttää uudenlaista johtamista, jossa työtä kehitetään yhteistoiminnallisesti, kokeilevasti ja avoimesti. Hyvät käytännöt leviävät ja kehittyvät näin nopeasti. Työyhteisöissä fokus siirtyy hierarkisesta kulmahuonejohtamisesta itsenäisiin tiimeihin ja minuuttien kyttäämisestä tuloksiin kannustamiseen.”

Joskus vuosia sitten mietin jossain näistä avoimista sometapahtumista, ehkä CMADFI, sometime tai DLC että näissähän on potentiaalia tavata sellaisiin ihmisiin, joiden kanssa haluaa tehdä töitä siksi että on innostunut samoista asioista, vaikka ei olisikaan juuri nyt samassa firmassa, samalla osastolla tai samassa tiimissä. Ja nyt käytäntö näyttää että näin voi tehdä kun vaan alkaa tehdä.

Tuolla lisää tietoa mainitusta koulutuksesta:

http://somekoulutus.fi/twitter_yammer/

Merkityksellinen työ -artikkeli:

http://uusijuoni.fi/tarinat/merkityksellisyyden-kaipuu-muuttaa-tyoelamaa

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s