IT-valmentajat nousussa

Pauli Aalto-Setälä kiteyttää hyvin IT-roolin muutosta, joka on toteutunut omallakin kohdalla 5 viimeisen vuoden aikana kouriintuntuvasti:

“Digitalisaatio tarkoittaa Aalto-Setälän mukaan myös sitä, että kaikkien johtajien pitää ymmärtää entistä enemmän teknologiasta. Aihe on liian tärkeä jätettäväksi vain it-osaston hoidettavaksi.

”Myös it-pomon esimiesten ja johtajakollegoiden pitää tietää, mitä järjestelmiä käytetään, mitä ne mahdollistavat ja miten tietoa kerätään asiakkaista ja organisaatiosta. Ja kun valitaan it-ihmisiä, heidän pitää olla hyviä vuorovaikuttajia ja valmentajia, pelkkä teknologiaosaaminen ei enää riitä.”

Esimerkiksi: Olin tänään pitämässä asiakkaalle aamulla Yammer / sisäinen some -koulutusta. Paikalla oli ihmisiä HR:stä, asiakaspalvelus, viestinnästä ja IT:stä. Teknologia oli aika pienessä roolissa keskusteluissa, enemmän puhuttiin työtavoista ja kulttuurista. Oma roolini on fasilitoiva, ja tuon esille mitä muualla on tehty ja minkälaisia hyviä käytäntöjä on. Ja valmentajan roolissa pitää myös uskaltaa sanoa jos joku valmis malli ei jonnekin sovikaan.

Oma työni on ollut tällaista jo usean vuoden ajan, ajattelen että IT-hahmon on oltava sellainen tekemisen mahdollistaja. Miten teknologia aidosti palvelee ihmisiä ja miten siitä saa eniten irti niin että se ei tule yhteisöllisen toimintavan tielle? Erittäin mielenkiintoista ja antoisaa tekemistä!

Koko juttu:

http://www.aaltoee.fi/blog/digitaalisuus-mullistaa-johtamisen-ja-viestinnan?sthash.02PqGinK.mjjo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s