Maailman ensimmäinen bestseller alkaa julmalla verijuhlalla #kirjahaaste

Uhosin tuossa jokin aika sitten länsimaisen kirjallisuuden pohjat -haasteella, eli tavoitteena lukea 2015 aikana raamattu sekä Homeroksen Ilias ja Odysseia. Tavoitteena ihan yksinkertaisesti yleissivistys ja kirjallisuusharrastukseen liittyvä tunnelmointi. Olen nyt lukenut raamatusta reilu 300 sivua, eli ollaan siellä vanhan testamentin historiallisessa osassa.

Tässä vaiheessa haluan korostaa että tämä ei ole uskontokriittinen kirjoitus. Oma suhteeni uskontoon: usko mihin haluat mutta älä tyrkytä sitä muille äläkä käytä sitä sorron välineenä. Pliis. Ja kultainen sääntö on kyllä tosi hieno keksintö, varsinkin jos sitä noudattaa.

No, vaikutelmat ehkä kulttuurimme vaikuttavimman yksittäisen kirjan alun jälkeen: hillitöntä julmuutta, teurastusta, mielivaltaista vallankäyttöä ja kilpailua valtauskonnon asemasta. Pieni heimo vaeltaa erämaassa yliluonnollisen hahmon johdolla, ja tappaa tieltään kaikki jonkun toisen yliluonnollisen hahmon johtamat ihmiset.

Eikä nyt puhuta mistään lepsusta avainhenkilöiden listimisestä mafiatyyliin vaan kansanmurhasta. Periaatteena on aina kaupunkia vallatessa se, että ainoastaan hedelmällisessä iässä olevat neitsyet jätetään henkiin, muut tapetaan samantien ja kaikki poltetaan. Mitään toisen heimon rakentamaa ei jätetä ehjäksi, vaan vedetään kylmästi sileäksi, koska yliluonnollinen hahmo kilpailee toisia yliluonnollisia hahmoja vastaan.

Tämän lisäksi yliluonnollinen hahmo kurittaa omaa porukkaansa aina tappamalla tai karkottamalla jos joku erehtyy rikkomaan jotain monimutkaisista ja pikkutarkoista säännöistä. Kokonaisia sukuja tai heimoja heitetään sivuun samantien.

Kuulostaa aika paljon Taru sormusten herrasta -tarinalta, paitsi että tässä meno on paljon julmempaa. Vässykät kauhukirjailijat kuten Clive Barker tai Bet Easton Ellis näyttävät tämän jälkeen ihan harrastelijoilta.

Odotan mielenkiinnolla mitä jatko tuo tullessaan, ja minkälainen kokonaisuudesta muodostuu. Suosittelen kirjaa tähänastisen perusteella myös varauksetta kaikille länsimaisille ihmisille, paitsi jos ihmisen raadollisuuden kuvaus tuntuu vaikealta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s