Samanmielisten kuplien hyvät puolet

Sosiaalisessa mediassa sanotaan olevan kuplia, joissa ihmiset hakeutuvat samanmielisten seuraan ja sitten pönkittävät toistensa egoja kehumalla toisiaan. Eroaako tämä sitten jotenkin arkisesta elämästä? Harvemmin sitä tulee hakeuduttua aktiivisesti sellaisten seuraan, joiden kanssa kemiat tai arvot eivät kohtaa. Toki olisi arvokasta varmasti lukea ainakin sellaisten mielipiteitä, joista on ihan eri mieltä. Minun pitäisi sitten lukea esim. jotain kirjojen polttajien manifesteja, tai ajattelun vastustajia, tai suklaanvihaajien nettipostauksia. Ehkä joskus.

Mitä iloa sitten on samanmielisten kuplista. Esimerkkinä CMADFI, taas. Se on mukava tapahtuma, koska kun sinne menee, tuntuu kuin olisi toisessa kodissa, eli sellaisessa paikassa jossa jotenkin tosi moni haluaa nähdä kehityksen menevät tiettyyn suuntaan. Avoimempaan, osallistavampaan tekemisen kulttuuriin, moniammatilliseen yhteistyöhön, ylimääräisten raja-aitojen ylittämiseen, kokeilemisen arkipäiväistämiseen. Tällaisessa seurassa on kiva viettää aikaa, vaikka edes se yksi päivä vuodessa. Kyllä onneksi muutenkin tällaista menoa on, varsinkin nykyisessä työssäni mutta harvemmin on tuollainen iso sali täynnä 🙂

Eli, jos nyt hakemalla haetaan niin samanmielisen porukan kohtaamisesta saa iloa ja virtaa arjen haasteisiin, toivoa siitä että kyllä tämä asia menee eteenpäin vaikkakin välillä tuntuu että tuskaisen hitaasti. Parissa vuodessa on silti nähty ihan todella hienoa kehitystä, kuten jo aiemmin tilitin, eli yhteisöjen toimintaa ja merkitystä aletaan pikku hiljaa ymmärtää.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s