Facebook at Work – ennustuksia #socbiz #sisäinensome #esn

Kun ensimmäisen kerran kuulin että Facebook tekee versiota, jota voi käyttää töissä, rupesi naurattamaan. Kaikkihan sitä ovat käyttäneet töissä jo vuosia!

No, vakavasti puhuen, FB lähtee tässä hakemaan paikkaa, jota Yammer, Slack, IBM Connections, Jive ja muut ovat jo vuosia yrittäneet saada haltuun: korporaatioden antiikkisten viestintäkäytäntöjen ja yhteistyöalustojen perinpohjainen uudistus. Jännää tässä on se että näiden muiden välineiden kanssa on ainakin tähän asti kannattanut olla vertaamatta niitä Facebookiin, koska se on joidenkin mielestä vain väline kissavideoiden välittämiseen. Harvalle on tullut edes mieleen että ryhmätoiminnolla (jollainen on Yammerissakin muun muassa) on äärimmäisen kätevää hoitaa projektien, tiimien, yhteisöjen ja ties minkä porukoiden viestintää ja koordinointia. Ihmiset eivät näe metsää puilta, ja leimautuminen on pienestä kiinni.

Itse toivon ja ennustan, että Facebook At Work saa wanhat esn -tekijät kiihdyttämään omaa tuotekehitystään sekä markkinointiaan ja toivottavasti avaa silmiä siihen mitä tuollaisella kepeän tuntuisella viestintävälineellä voi tehdä. Jopa korporaatioissa, jopa julkishallinnossa, jopa missä tahansa, missä tarvitsee välittää viesteja ja koordinoida ihmisryhmien toimintaa. Toivon että tämä käynnistää sellaisen lumipalloefektin, että parin vuoden päästä ei ole ainuttakaan nakkikioskia tai museota, jossa ei ole esn -ratkaisua (oli se sitten minkä merkkinen tahansa) 🙂

Jos välineiden välillä pitäisi veikata voittajaa, sanoisin että se vetää pitkän korren joka integroituu saumattomimmin ihmisten arkityöhön. Siksi pidän Microsoftin visiosta, jossa Yammer oppoaa muuhun toimistovälineistöön eikä ole joku erillinen saitti pelkästään.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s