Ihmisen vuosi – voisiko myös kontrollista hellittää? #luottamus

 inspired by @ainohei & @liljajan

Heitän tähän muutaman tällaisen “avainsanan” alkuun: etätyö, työn ja vapaa-ajan ero, oppiminen työssä, uudet viestintävälineet, sisäinen some, sosiaalinen media, henkilöbrändi, omana itsenään esiintyminen julkisesti.

Onko näissä muodikkaissa käsitteissä mitään yhteistä? Aiheiden parissa painiskelivat hiljattain Jani Lilja kuuluisissa ennustuksissaan sekä Aino Heiska mukavan sarkastisessa esityksessään CMADFI:ssä. Henkilöbrändikeskustelu on vellonut edestakaisin netissä ja erilaiset työn tekemisen tavat ovat monille arkea.

Asiaan. Mielestäni näissä asioissa on ainakin kaksi yhteistä asiaa: luottamus ja kontrolli. Jos me luottaisimme työntekijöihimme, miksi pelkäisimme että “ne postaa kuitenkin jotain tyhmää sinne Yammeriin“? Jos luottaisimme työntekijöihimme, miksi pelkäisimme että “ne etätöissä kuitenkin vaan kaivaa nenää ja surffaa netissä“? Jos luottaisimme yleensä ihmisiin, miksi pelkäisimme mitä joku meistä ajattelee jos kirjoittaisimme julkisesti jotain, jota ei ole oman firman viestintäosasto etukäteislukenut ja muokannut?

Olisi aika hienoa jos tämä vuosi olisi ihmisen vuoden lisäksi myös kontrollista hieman hellittämisen vuosi. Jos luotettaisiin siihen että me olemme hienoista titteleistämme huolimatta ihmisiä. Elämää ei voi kontrolloida, kuten ei sosiaalista mediaa tai ihmisten viestintää muutenkaan. Yhteisöistä puhumattakaan, ne toimivat kaoottisesti ja kontrolli yleensä vain lopettaa toiminnan tehokkaasti.

Tsekkaa vielä lähdemateriaali:

http://someco.fi/blogi/61-ennustusta-ihmisten-ja-mainonnan-vuosi-2015/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s