Yhteisötekeminen ja -puhuminen kypsyy Suomessa #cmadfi #kiitos #fiilistelyanalyysi

Jälleen yksi hieno CMADFI -tapahtuma takana. Junareissun jälkeen hieman ruokaa ja suklaata sekä pieni tiivistelmä fiiliksistä tuoreeltaan.

Näyttää omasta subjektiivisesta näkökulmastani siltä että ala alkaa kypsyä hyvällä tavalla. Vaikka todettiinkin tutkimuksissa että sisäisten yhteisöjen arvostus ja niihin satsaus on yhä ihmeen vähäistä, asiaa kuitenkin edistetään laajemmin. Puhutaan juridiikasta, arvon tuotosta, mittaamisesta ja seurannasta eli ei olla enää pahimmassa hypessä, jossa yhteisön kuviteltiin ratkaisevan kaikki ongelmat tai että vuotava vene paikattiin twiiteillä ja tykkäyksillä (kuvainnollisesti puhuen).

Eri puheenvuoroista nousi esille myös se, että yhteisö ja väline/alusta osataan erottaa toisistaan. Yhteisöjä ei myöskään voi napista painamalla pystyttää, vaan niiden eteen voi ainoastaan tehdä sen että mahdollistaa toiminnan (johtaminen, luottamus, välineet kohdillaan), ja yhteisö syntyy jos on syntyäkseen.

Eli, tekemisen taso alkaa olla selvästi kypsemmällä tasolla kuin vaikka kaksi vuotta sitten, vaikka edelleen yhteisötoiminnan luonteeseen kuuluu sellainen tietty epämääräisyys ja joustavuus. Oli miten oli, edelleen omalla kohdalla juuri tämä tapahtuma on näistä kaikista someen ja viestintään liittyvistä tapahtumista se läheisin. Ehkä siksi että olen ollut pienellä panoksella mukana kehittämässä ja suunnittelemassa ja järkkäämässä, jolloin asia tuntuu enemmän omalta.

Tämän takia, kuten tänään Johannan minihaastattelussa sanoinkin, osallistuminen on paras tapa oppia ja nähdä miten homma toimii. Siksi haluan edelleenkin olla mukana jollain roolilla tapahtumassa, ja rohkaisen muitakin hyppäämään rohkeasti mukaan joko tähän tai johonkin muuhun uuteen tekemiseen. Tekemällä oppii ja oppiminen on tärkeää.

Siitä en osaa sanoa mitään että miksi selfiekeppi nousi yllättäen kuumaksi puheenaiheeksi? 🙂

Iso kiitos kaikille mukana olleille! Parasta on aina se facetoface -kohtaaminen, taaskin onneksi tuli törmättyä useaan sometuttavaan livenä.

Muista täyttää CMADFI -palautekysely

Tässä vielä pari fiilistelykuvaa / twiittiä

Yllätyskyykkykuvaus:

Konsultit osaavat ottaa myös rennosti:

Juontaminen on aina kivaa tekemistä

Näin otetaan korrektisti käyntikortista kuva aamukahvipöydässä:

Mitä tässä tapahtuu?

Fanikuva!

Tuli testattua se surullisenkuuluisa selfiekeppi, ja toimiihan se:

Advertisements

One thought on “Yhteisötekeminen ja -puhuminen kypsyy Suomessa #cmadfi #kiitos #fiilistelyanalyysi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s