Mitä hyötyä on #cmadfi -järjestelyyn osallistumisesta?

Tämän viikon #rework -aamutapaamisessa tuli esille kysymys: “mitä järkeä on osallistua vapaaehtoisesti jonkun löyhän yhteisön toimintaan? Mitä siitä saa?”

Olen nyt kolmatta kertaa mukana jollain tasolla järjestämässä CMADFI -tapahtumaa (Community Manager Appreciation Day Finland eli yhteisöjen managerien arvostuspäivä). Kuten Johanna blogissaan kertoo, tapahtuma nimelleen sopivalla tavalla järjestetään myös yhteisönä. Tai ehkä tämä on verkosto, en ole nyt termistä ihan varma. Kuitenkin, tämä on selkeästi Johannan toimesta johdettu epämääräinen joukko ihmisiä eri puolilta, jotka haluavat että tällainen tapahtuma on olemassa, joten se laitetaan tapahtumaan.

Tällä kertaa en ole mukana ihan täysin vapaaehtoispohjalta, vaan osallistumalla järjestelyihin osaltani saan työpaikalleni Sulavalle kahvituntisponssipaikan. Voisi siis ajatella että tässä on tällainen selkeä Return On Investment, eli “tienaan” näkyvyyttä (tämän päivän valuuttaa 🙂 ). Itse en osaa ajatella sitä ihan noin suoraviivaisesti sillä saan paljon enemmän.

Tämä on siitä harvinainen tapahtuma, että ajattelen, että minulla ei ole oikeastaan aavistustakaan mitä hyötyä tästä on. Jotenkin vaan tuntuu tärkeältä ja oikealta että tällainen tapahtuma on olemassa. Joku voisi ajatella että tämä kaikki osallistuminen on loppujen lopuksi vain itsen tai edustamansa firman markkinointia. Että katsokaa, mäkin olen mukana, olen innostunut ja intohimoinen työntekijäadvokaatti, tsekatkaa meidän sivut.

No, silti itse saan jotain vielä enemmän. Ensinnäkin, tapahtumassa on ainakin tähän mennessä ollut eniten ns. samanhenkisiä ihmisiä kuin missään vastaavassa, joissa liipataan tätä somemaailmaa jollain tavalla. Oikeastaan ainoa vastaava oli tämä #rework -kokemus, joka oli ihan uutta. Tässä koko kuviossa on paljon mielenkiintoista tuntemattoman kanssa pelaamista, sillä ihan oikeasti kukaan ei vielä tiedä että mitä kaikkea yhteisöt ja “yhteisölliset toimintatavat” tarkoittavat isossa mittakaavassa. Eli, me olemme kaikki ikäänkuin samassa veneessä kokeilemassa miten tämä toimii tai ei toimi.

Siksi on myös oikean tuntuinen asia olla mukana järjestämässä, pääsee aitiopaikalta näkemään missä ollaan menossa ja tietysti tapaamaan niitä samanhenkisiä ihmisiä. Ihmisistähän tässä loppujen lopuksi on kysymys, ja yhdessä tekemisestä. Nämä kaikki kivat välineet vain helpottavat sitä osaltaan, tai joskus tuovat siihen vain lisää absurdia huumoria (esim. Instagram – ihan oikeasti me ollaan ihmeissään neliön muotoisista valokuvista).

Maanantaina nähdään #cmadfi -porukka!

Johannan postaus:

http://piilotettuaarre.blogspot.fi/2015/01/cmadfi-2015-jarjestetaan-taas.html

Kahvituntisponssien esittelysivu:

https://storify.com/markosuomi/cmadfi-2015-kahvituntisponsorit

CMADFI -tapahtumasivu:

http://cmad.fi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s