Ihmisen taival sosiaalisessa mediassa #profiloituminen #työntekijälähettiläs #digijalanjälki

Ei ole helppoa ihmisen olla tänä päivänä olla olemassa, sillä kovimpien analyysien mukaan sitä ei oikeastaan ole, ellei ole läsnä sosiaalisessa mediassa. Mietitään tätä ihan hetki ennen kuin siirrytään seuraavaan kappaleeseen. Kovia paineita, sanoisin.

“Täällä” on kuitenkin useita eri tapoja olla läsnä. On olemassa monia strategioita “tuottaa sisältöä” ja profiloitua tietyllä tavalla, kuten tuolla alla olevassa linkissä kerrotaan vinkkeinä. Näitä on ihan hyvä tiedostaa, sillä leimautuminen on varmastikin todellinen haaste tai jopa riski.

Yksi mielenkiintoinen tapa profiloitua tänä päivänä on tällainen työntekijälähettilyys (Employee Advocacy) Se tarkoittaa sitä että ihminen avoimesti sosiaalisessa mediassa ja muutenkin julkisesti tunnustaa olevansa tietyssä firmassa töissä, ja jollain ei-rasittavalla tavalla tuo tätä aina välillä esille luontevasti. Ei siis niin että joka toinen twiitti on “osta meidän palvelu” vaan ehkä enemmänkin sitä että joskus kertoo jotain omasta työstään. Idea tässä on se, että jos ihminen on työpaikkaansa tyytyväinen tai ylpeä siitä, hän kertoo siitä mielellään, ellei työnantaja ole niin nihkeä että ei jostain syystä sitä salli. Ja tämä johtaa hyvässä tapauksessa siihen että työpaikasta tulee ulospäin hyvä ja mielenkiintoinen kuva.

Itse ajattelen että mielestäni on ihan ok että ihmiset tietävät missä olen töissä, ja joskus tänne blogiinkin kirjoittelen aiheesta. Olen kaiketi siis jonkinlainen työntekijälähettiläs? Silti, ei profiloituminen esim. kouluttajaksi tai konsultiksi (nykyisiä duuninimikkeitäni) ole mitenkään helppoa. Kun törmään esim. twitter -tuttuihin, he eivät pyydä minua piirtämään heille nelikenttiä tai kouluttamaan, vaan he kysyvät että miten kahvakuulatreenit ovat kulkeneet tai että syönkö oikeasti joka päivä Fazerin sinistä. Vaikea siis sanoa olenko epäonnistunut profiloitumisessani vai poimivatko ihmiset vain heitä aidosti kiinnostavat asiat kaikesta tästä? Tai sitten vaan leima, joka joskus tulee, jää pysyväksi. Eikä siinä mitään, suklaan syöminen onkin tärkeää.

http://teekkarintyokirja.tek.fi/fi/digijalanjalkea-jattamassa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s