Miten saadaan viestinnästä kaksisuuntaista – syömällä muna, kana ja jälkiruoka samaan aikaan

Jos halutaan saada yhteisöön (firma, tiimi, joku muu) kaksisuuntaista viestintää, miten se tapahtuu? Pitääkö ensin sopia yhdessä että jokainen ottaa vastuun tiedon liikuttelemisesta ja tuottamisesta, vai pitääkö ensin ostaa joku väline kuten ilmoitustaulu tai Yammer tai joku muu vastaava?

Tarvitaanko suunnaton mammuttiprojekti, joka kestää parisen vuotta, jossa tuunataan viestintästrategiaa ja koulutetaan ihmisiä täyttämään yksinkertainen tekstikenttä ja painamaan yhtä nappia? Vai edetäänkö vähän kerrallaan, niin että aloitetaan nyt heti eikä ensi kuussa, kokeillaan mikä toimii ja mikä ei?

Kenen pitää olla mukana? Pitääkö olla joku agenttiverkosto, joka vie kokemuksia eteenpäin, vai pitääkö olla johtamista ja mahtikäskyjä, joilla osoitetaan homman tärkeys myös strategisella tasolla?

Sanoisin että molemmat ja kaikki. Samantien eteenpäin, otetaan kaikki vastuu viestimisestä ja mietitään mikä meille toimisi parhaiten. Jaetaan kokemuksia, opitaan niistä ja siirrytään eteenpäin?

Elän toki itse sellaisessa kuplassa, jossa kaikki jo käyttävät joustavia viestinnän välineitä ja tapoja mutta ainakin kuplasta katsottuna eivät ne asiat oikeasti niin monimutkaisia ole. Jos pikkaisen rentoudutaan ja katsotaan mikä on oleellista niin hyvin yksinkertaisilla keinoilla saa sulavuutta viestimiseenkin. Mutta, toki vaikeimpana osuutena ehkä on se että kaksisuuntainen viestintä vaatii sekä jokaisen omaa vastuunottoa että luottamusta muihin?

Lisää aiheesta ProCom:n blogissa:

http://www.tyoelama2020.fi/ajankohtaista/tyoelama_2020_-blogit/tyoelaman_kehittajat_-blogi/vuorovaikutuksen_vallankumous_muuttaa_tyoelaman.1854.blog

Vielä lisää viestinnästä yleisesti:

http://www.fastcompany.com/3040332/9-reasons-leaders-fail-to-communicate-and-what-to-do-about-it

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s