Kannattaako firmaan hankkia ilmoitustaulu? #esn #yammerfi #viestintä

Kuulemma tänä päivänä on saatavilla sellaisia ilmoitustaulu -nimisiä välineitä, jollaisen avulla on mahdollista helpottaa osittain yleisten asioiden viestintää ja saada tietoa liikkumaan osastorajojen yli. Kuulostaa vähän epäilyttävältä, voisiko muka tuollainen yksinkertaiselta vaikuttava väline auttaa?

Idea niissä on kuulemma sellainen, että taulu asennetaan niin, että kaikilla on pääsy sekä näkemään taulu että (tämä on huolestuttanut monia) laittamaan taululle omia viestejä. Eli siis ihan kuka tahansa voi lukea ja lisätä viestejä. Pelottavinta on se että jokaista viestiä voi kommentoidakin! Mitä jos joku kommentoi jotain tyhmää? Voitaisiinko kuitenkin joten rajoittaa pääsyä taululle, siten että vaikka joku työryhmä määräisi porukan, jolle annetaan erikoiskoulutus, ja sitten he saisivat kerran viikossa lisäillä viestejä taululle? Joo, se kuulostaa turvallisemmalta.

Ai niin, mitä hyötyä tällaisesta taulusta voisi olla? No, olisihan se ihan hienoa että nämä työryhmäläiset voisivat lisätä viestejä meneillään olevista asioista, koska niistä porukka aina valittaa että kukaan ei koskaan kerro. Sittenpähän voisivat itse käydä taululta katsomassa. Mutta, sehän on riski? Mitä jos ihmiset eivät osaa käyttää taulua, ja katsella sitä? Taas tarvitaan koulutusta, ja se maksaa! Mitä jos valikoidaan jokaisesta osastosta yksi taulun katselija. Hän voisi mennä koulutukseen, ja sitten vaikka kerran viikossa käydä lukemassa taulun, tehdä näkemästään muistiinpanot, mennä omalle koneelleen ja kirjoittaa niistä dokumentti, jonka hän sitten printtaisi ja sitten kutsuisi palaverin, jossa hän lukisi paperista uusimmat viestit. Näin saataisiin vihdoinkin se osastojen välinen kommunikointi kuntoon!

Olisiko tällaisesta taulusta sitten jotain haittaa? Sehän on tietysti tavallaan riski että eri osastojen ihmiset saavat tietää mitä muualla ollaan tekemässä. Voisi paljastua että useassa paikassa tehdään päällekäisiä asioita, että joku juttu on jo keksitty toisaalla. Joku voisi saada päähänsä hakea töitä toisesta osastosta, koska siellä on edistyksellistä toimintaa. Tai mitä jos tulee kateutta, siitähän ei hyvää seuraa. Entä jos kuitenkin olisi jokaisella osastolla sellainen rajattu taulu, jonne tulisi sitten ne osaston omat jutut, niin ei tulisi sanomista ainakaan. Joo, kyllähän tämä tällä hoituisi kuntoon.

Kyllähän tämä ihan hyvältä idealta kuulostaa, uskon että tosiaan saadaan se kommunikaatio parantumaan, kunhan pidetään tiukasti huolta siitä että kuka viestii ja kuka ei niin kokonaisuus pysyy kontrollissa. Esitän että hankitaan se ilmoitustaulu seuraavan vuoden kolmannella neljänneksellä, sitä ennen valmistellaan viestinnän strategian muutosehdotukset ja nimitetään taululle valmisteleva työryhmä kartoittamaan riskit. Ja jonkun pitää selvittää se mobiilipääsykin kuntoon estämällä se, ettei joku vahingossa saa liian aikaisin tietää mitään.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s