Koulutus ja toimintatavat – ääripäiden välillä seilaamista ping @TeroLehto

Tero Lehto kommentoi hyvin Sulavan joulukalenteriblogia liittyen uusiin välineisiin ja niiden vaatimaan koulutukseen. Tsekkaa juttu ja kommentit tuolta alta.

Oma lisäykseni on oikeastaan se että kouluttajana mietin tätä samaa jatkuvasti. Kun taloon tulee jotain kautta uusia välineitä, ne yleensä mahdollistavat jotain uusia toimintatapoja. JOS halutaan että ne uudet mahdollisuudet tulevat jotenkin isommalle porukalle hyötykäyttöön, asiasta on pidettävä jollain tasolla meteliä ja ne pitää tehdä yrityksen kulttuurin vaatimalla tavalla vakavasti otettaviksi.

Se, miten tämä tehdään toki vaihtelee. Itse olen sitä mieltä että ehdottomasti on tärkeää että kaikki ydinosastot ja johto pitää saada sillä tasolla mukaan että tiedetään mitä ollaan tekemässä ja miksi. Tämän jälkeen asiasta kommunikointi helpottuu huomattavasti ja voidaan miettiä että tarvitaanko koulutusta ja jos niin minkälaista.

Esim. jos pilvipalveluiden käyttöönotto mahdollistaa kätevät tavat tehdä monipuolisesti etätyötä, oleellista ei ole se minkälaisesta linkistä klikataan kun halutaan päästä tiimin työtilaan vaan se että miten halutaan että näitä tiloja käytetään työtä tukemaan. Meidän tavoitteemme Sulavalla on että näitä toimintatapoja kehitetään samalla kun välineitä otetaan käyttöön ja toki mielellään jo aikaisemmin, ettei käy niin että hienot mahdollisuudet jäävät “pölyttymään”.

https://www.facebook.com/SulavaOy/posts/782463241803075


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s