Yhteistyövälineiden koulutus – luokkahuonetyylisesti? #koulutus #oppiminen

Kun puhutaan jonkun teknisen yhteistyövälineen koulutuksesta, yksisuuntainen luennointi taitaa olla se kaikkein tehottomin kouluttamisen muoto. Itse tykkään eniten tehdä sellaisella tyylillä, että kokoonnutaan ja oikeasti harjoitellaan niiden välineiden käyttöä aidossa ympäristössä. Tällaisessa työskentelyssä on paljon etuja, kuten vaikkapa se että tekemällä oppiminen on tehokkaampaa kuin kalvojen katselu ja luennon kuuntelu.

Toinen hyvä puoli on se, että tällainen tekeminen on helppo skaalata isollekin yleisölle Lync:n avulla, ei ole pakko matkustaa koulutuspaikkaan.

Kolmas hyvä puoli on se, että koulutussession kesto ei ole aina se standardi “koko päivä jossain luokassa tai auditoriossa ja siihen päälle hyvä lounas ja kahvit ja pullat” vaan homman voi hoitaa tunnissa tai vastaavassa ajanjaksossa.

Neljäs hyvä puoli on se, että organisaatio voi itse ottaa homman haltuun, eli kaikkea ei ole pakko ostaa ulkoa. Voidaan esimerkiksi ottaa muutama henkilö, joilla riittää intoa kouluttamiseen ja kouluttaa heille asiat ns. Train the Trainer -hengessä, jolloin he voivat viedä asiaa eteenpäin. Tästä on sellainen lisäetu, että tämä sisäisten kouluttajien porukka oppii valtavasti, sillä opettaminen on paras tapa oppia asioita.

Tästä viimeisestä mallista lisää aiemmassa työpaikan blogin postauksessa:

http://www.sulava.com/2014/10/tyotapojen-edistamisen-suositus/

Advertisements

2 thoughts on “Yhteistyövälineiden koulutus – luokkahuonetyylisesti? #koulutus #oppiminen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s