Mitä seuraavaksi #vaikuttaja ? @hannatakala #digitalist

Olin aamulla Scandic:ssa kuuntelemassa Jeff Bullasta, Aku Varamäkeä ja muita hyviä puhujia aiheesta “miten vaikutan verkossa ja miten saan koko firman sinne mukaan vaikuttamaan ja mitä hyötyä tästä kaikesta on”. Eli miten jokaisen kannattaa miettiä että MIKSI yleensä tekee työtä, mitä hyötyä siitä on itselle, firmalle ja koko ihmiskunnalle ja mitä siitä haluaa kertoa sosiaalisessa mediassa kaikille jotta saavuttaisi vaikuttaja -statuksen?

Hanna Takala laittoi sessioiden jälkeen aiheellisen kyssärin eetteriin:

En osaa suoraan itsekään vielä vastata. Teen jo aika paljon, vaikka en niin hyvin kuin haluaisin. Bloggaan, twiittaan jne säännöllisesti ja pyörittelen aika pitkälle niitä asioita, joita työksenikin teen eli miten kaikesta tästä teknologiasta saa jotain konkreettista hyötyä ihmisille ja firmoille.

Ehkä oma vastaus Hannalle on että kirkastan nyt ainakin itselleni miksi olen mitäkin tekemässä. Koen tämän koko brändäysaiheen siinä mielessä haastavana että tykkään kirjoittaa monenlaisista jutuista, en vain ns. työasioista, eli rajaaminen on ehkä toinen asia mitä pitäisi harjoitella. En myöskään tiedä yhtään millainen se ulospäin välittyvä kuva itsestäni on, joten on vaikea arvoida miten on tähän asti onnistunut ja sitä kautta vaikea hahmottaa että mitä kannattaisi harjoitella lisää. 🙂 Ainakin tiivistämisen kanssa on välillä haasteita.

Muutama avoin kysymys aiheesta yleisesti:

  • entä sitten kun kaikilla on aktiivinen nettipresenssi?
  • kestääkö mikään organisaatio useita vahvoja verkkopersoonia vai toimivatko ne siinä tapauksessa entistä paremmin?
  • nyt kysytään miten sovittaa yhteen perhe ja työ, kysytäänkö tulevaisuudessa tai ihan  kohtakin että miten sovittaa yhteen firman ja ovat ristiriitaiset arvot, jotta voi toimia verkkovaikuttajana kaikkia hyödyttävällä tavalla?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s