Miten välineneutraali voi valita leirinsä sotivien heimojen keskuudesta? #microsoft #google #ibm #ihminen #teknologia

Uskon että on olemassa paljon erilaisia teknologioita, tuotteita, palveluita, alustoja ja applikaatioita, jotka helpottavat elämäämme jo nyt ja vielä enemmän tuleivaisuudessa. Isoilla pelureilla, kuten Microsoftilla, Googlella, IBM:llä ja Amazonillakin on vaikka mitä tarjontaa. Itse olen pohjimmiltani näiden suhteen neutraali mutta olen kuitenkin nyt töissä firmassa, joka on Microsoftin parteri ja olen ylpeä siitä. Miten tämä on mahdollista?

No, vaikka erilaiset palveluntuottajat herättävät tunteita, mielestäni kaiken ytimessä on muutama kysymys, joka tulee vastaan osti palveluita joltain isolta, tilasi kaverilta tai teki itse:

  • miten teknologian on tarkoitus minua tai yhteisöäni hyödyttää? Miksi se hankitaan, mitä sillä on tarkoitus tehdä?
  • osataanko teknologiaa käyttää siten että saadaan niitä hyötyjä, joita siltä halutaan? onko siitä jotain muutakin hyötyä, jonka opimme vasta tekemisen kautta? Uskallammeko kokeilla ja oppia?
  • miten takaamme sen että koko yhteisö osaa hyödyntää teknologiaa tarkoituksenmukaisesti? Tarvitaanko koulutusta, valmennusta, ohjeita, tukea yms?
  • pitääkö meidän muuttaa jotain työtapojamme, jotta saamme teknologiasta kaiken irti?

Uskon että nämä kysymykset ovat todella oleellisia meille kaikille, jotka jollain tasolla puuhaamme digitaalisuuden kanssa, oli leiri mikä tahansa. Se, että valitsee jonkun leirin tukikohdakseen, helpottaa mielestäni siinä mielessä että voi keskittyä vertailujen sijaan oleelliseen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s