#esn -ratkaisujen tulevaisuus on kontekstipohjainen tai kuolema #yammer

Ennustan että jos Enterprise Social -ratkaisuilla on joku tulevaisuus, se on upotettu ja kontekstipohjainen.

Kysyt että mitä ihmettä se tarkoittaa?

Nyt olemme käyttäneet paljon aikaa ja energiaa siihen että olemme saaneet osan ihmisistä käyttämään näitä erillisiä palveluita. Ja ongelma on juuri siinä. Erillinen palvelu, johon pitää tietoisesti mennä jotta pääsee keskustelemaan jostain aiheesta, ja johon joka tapauksessa pitää linkittää erikseen ulkopuolista sisältöä keskustelun pohjaksi.

Uskon että tulevaisuudessa keskustelu minkä tahansa asian ympärillä relevanttien ihmisten kesken tulee olemaan sellainen, että ihmisen ei tarvitse miettiä menevänsä jonnekin palveluun, vaan että se keskustelumahdollisuus tulee kaikkialle, ihan normaalina osana toimintaa, sekä mobiilissa että tietokoneella tai millä tahansa laitteella.

Esim. saan dokumentin, johon pyydetään kommentteja. Näkymässä on samantien kommentointikenttä, jossa on mahdollista viitata eri ihmisiin ja käyttää avainsanoja kuten twitterissa hashtageja. Sama tilanne kun menen CRM:ään tsekkaamaan jotain ja haluan kysyä alkuperäiseltä tekijältä jotain, mahdollisuus vain on siinä.

Tietenkin tulee olemaan mahdollista mennä erilliseen paikkaan näkemään kaikki keskustelut ja erilaisia koonteja aiheista mutta uskon että tällainen esn:n erillisyys tulee kuolemaan pois.

Toinen vaihtoehto on että kaikki muu uppoaa esn:ään, jolloin siinäkin tapauksessa ihmisen ei tarvitse pomppia eri palveluiden välillä, vaan hänellä on näkymiä, josta löytyy ihmiset, tieto ja kaikki tärkeä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s